El Periódico Mediterráneo

La casa d’acollida ‘El Pati’ oferix ja un sostre a persones sense llar

El nunci apostòlic del Papa Francisco ha visitat la ciutat per tal d’inaugurar aquest nou recurs social Càritas gestiona un alberg que ha estat construït amb una aportació de l’Ajuntament de 310.000 €

- R. D. M. comarcas@epmediterr­aneo.com TRAJECTÒRI­A DILATADA ESFORÇ MUNICIPAL

Les persones sense llar ja tenen a la seua disposició un nou espai, gestionat per Càritas Diocesana, on trobaran un sostre provisiona­l on guarir-se en la nova casa d’acollida Sant Pasqual El Pati, inaugurada ahir amb la presència del nunci apostòlic del Papa Francisco a Espanya, Bernardito Auza. Un dia «històric» com el va qualificar l’alcalde, José Benlloch, en fer-se possible «un recurs social de primer nivell dedicat a la integració i la inclusió fonamental a la nostra ciutat i la nostra província».

El projecte és fruit de la col·laboració de Càritas, el Bisbat de Sogorb-Castelló i l’Ajuntament de Vila-real que, com va recordar ahir Benlloch, ha aportat 310.000 euros per a fer-lo possible, 300.000 per a la construcci­ó i 10.000 per a l’equipament, que se sumen als 100.000 euros que es destinen del pressupost al programa d’atenció a transeünts, en una partida que ha sigut incrementa­da.

A banda del representa­nt del Papa, en l’acte participar­en el bisbe, Casimiro López, i el president de Càritas Espanyola, Manuel Bretón, a més de l’alcalde i altres autoritats municipals, els qui comprovare­n en persona el resultat de la construcci­ó d’aquesta casa d’acollida al solar de l’antiga església dels Sants Evangelist­es. Una infraestru­ctura que permet fer un pas més en un servei que, com va recordar Benlloch, fa més de trenta anys que dona suport en el que és més bàsic per als qui més ho necessiten, de la mà de Càritas Diocesana, el Bisbat i la Fundació Tots Units. «En aquest moment ha atés a més de 500 persones», va incidir l’alcalde.

Compta amb 18 habitacion­s en les quals poden pernoctar fins a 36 persones. Alhora, disposa de sales polivalent­s per a formació i el desenvolup­ament de diferents activitats. Benlloch va explicar sobre l’edifici que és «una infraestru­ctura que encaixa en el nostre projecte de ciutat, en la nova Vilareal del segle XXI que junts i juntes estem construint i que serà, de totes totes, una ciutat solidària, inclusiva i d’oportunita­ts».

L’alcalde va defensar l’esforç fet «per donar suport a un projecte que ajudarà a donar una nova oportunita­t a persones sense llar, acompanyan­t-los en el procés d’integració social i laboral», malgrat les «dificultat­s econòmique­s» per les que travessa l’Ajuntament. Era una aposta inqüestion­able per a Benlloch, que va valorar «la gran labor que realitza Càritas, una entitat clau en l’aliança social teixida a Vila-real pels més vulnerable­s».

 ?? ?? El nunci apostòlic del Papa a Espanya va inaugurar la casa d'acollida, amb presència del bisbe i l’alcalde, entre d’altres.
El nunci apostòlic del Papa a Espanya va inaugurar la casa d'acollida, amb presència del bisbe i l’alcalde, entre d’altres.
 ?? ERIK PRADAS ??
ERIK PRADAS
 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain