El Periódico Mediterráneo

La Diputació afig 3,4 milions per a inversions al pressupost de Bombers

Fins a 1,5 milions són pel nou parc d’Orpesa i 1,3 per a l’adquisició de nous vehicles Aproven la creació de tres noves places i canvis en retribucio­ns de la plantilla

- C. GONZÁLEZ mediterran­eo@epmediterr­aneo.com

La Diputació de Castelló sumarà 3.470.025 euros al pressupost del Consorci Provincial de Bombers per destinar-los a inversions, com la construcci­ó del nou parc de la Plana Alta a Orpesa o la compra de vehicles, maquinària o gratificac­ions per a la plantilla.

L’assemblea general del Consorci va aprovar ahir la modificaci­ó pressupost­ària per sumar aquestos fons procedents dels romanents de tresoreria.

La principal partida arriba a 1,5 milions d’euros per desenvolup­ar la nova infraestru­ctura del cos d’emergèncie­s. La institució provincial treballa amb la previsió de que les obres arranquen en el segon o tercer trimestre d’enguany i fixa la finalitzac­ió durant el tercer trimestre del 2024.

El projecte contempla l’edificació de 1.500 metres quadrats a una parcel·la ben comunicada, la qual té una superfície de 6.000 metres quadrats. El nou parc substituir­à a l’actual, ja desfasat, i serà el de referència en la costa, en estar situat en una àrea turística amb un increment exponencia­l de població durant l’estiu.

Prèviament a la celebració de mar dues bombes forestals pesades per als parcs profession­als, 357.313 euros per a una autobomba i 150.000 euros per a l’adquisició de tres vehicles tot terreny.

Mentres, l’apartat de gratificac­ions per a la plantilla per la realitzaci­ó d’hores extres ascendeix a 337.712 euros. Altres 60.000 euros són per a utillatge, 15.000 per a aplicacion­s informàtiq­ues, 150.000 per a edificis i 100.000 per al funcioname­nt operatiu.

LLOCS DE TREBALL D’altra banda, l’Assemblea va aprovar la modificaci­ó de la plantilla i la relació de llocs de treball (RPT) amb la creació d’una plaça d’administra­tiu pels processos de selecció previstos i dues places d’operador de comunicaci­ons. A més s’incrementa fins a 23.755 euros el complement específic de nou capatassos coordinado­rs de forestal de primera i fins a 25.973 euros el d’un capatàs forestal coordinado­r de zona.

 ?? JAVIER VILAR ?? Imatge de la presentaci­ó del futur parc de bombers de la Plana Alta a Orpesa amb representa­nts locals i provincial­s.
JAVIER VILAR Imatge de la presentaci­ó del futur parc de bombers de la Plana Alta a Orpesa amb representa­nts locals i provincial­s.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain