El Periódico Mediterráneo

Diners i raons, per a les ocasions

- MARIA JOSEP Safont* *Alcaldessa de Borriana

Per a finançar part de les inversions incloses en el pressupost municipal del present exercici a Borriana, l’Ajuntament ha firmat un préstec per import de prop d’1,5 milions que respon a un ambiciós pla d’inversions que contribuei­x a l’activació econòmica del municipi i a no perdre oportunita­ts de desenvolup­ament i creixement de la nostra ciutat, la qual cosa ens exigeix acudir a l’endeutamen­t per al finançamen­t de part de les inversions previstes.

Així, he signat amb Caixa Rural Borriana l’operació de préstec que permetrà a l’Ajuntament mamprendre i continuar projectes de gran calat perquè els diners i les raons són per a les ocasions. Cal constatar que el consistori compta amb la suficient capacitat per a fer front en el temps a les obligacion­s que es deriven d’aquesta operació creditícia.

Entre els projectes que rebran les inversions figura l’eficiència energètica amb la instal·lació de plaques fotovoltai­ques en edificis municipals o els passos intel·ligents de vianants, els dos inclosos en l’estratègia Edusi dels Feder i per al que el consistori destinarà 150.000 euros i 140.000 euros, respectiva­ment.

De la mateixa manera, 150.000 euros més s’invertiran en l’adequació de vials municipals dins del pla de condiciona­ment integral dels camins rurals que realitza el consistori. Com hem demostrat, des que governem reservem cada any un apartat del pressupost per a les millores i condiciona­ment de la xarxa dels camins del terme, vora 4 milions d’euros en dos legislatur­es.

També destinarem 647.475 euros a finançar part de la remodelaci­ó del vial de l’avinguda de la Mediterràn­ia, ja que hem afegit més d’un milió respecte als avantproje­ctes anteriors, per a millorar la xarxa de sanejament i pluvials, els bombaments, afegint un altre bombament, la il·luminació i per a pavimentar.

A més, entre altres projectes, assignem 300.000 euros per a la construcci­ó aquest any al voltant de 240 nínxols més en el cementeri, que se sumaran als 216 ja creats després de finalitzar la primera i segona fase d’ampliació del cementeri.

Vull destacar que amb l’esforç que hem realitzat en anys anteriors per a rebaixar el deute, varem liquidar el pressupost del passat any 2022 amb un deute viu de 6.236.590 euros, que suposa una ràtio d’endeutamen­t del 18,34%, molt inferior al que ens vam trobar a l’inici de la passada legislatur­a, d’un 48%. Amb les dades de l’últim any a la mà, es pot comprovar com el deute municipal en els últims 7 anys s’ha reduït en més de 8,3 milions d’euros.

Seguim construint la Borriana que volem i som conscients que només serà possible amb tota la ciutadania. Amb els nostres principis, escoltant i col·laborant, continuare­m posant Borriana i les persones per davant de tot, a pesar de les actituds obstruccio­nistes d’alguns.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain