El Periódico Mediterráneo

El ple avala sense fissures mantindre la bonificaci­ó de l’IBI per als negocis

La mesura suposa un benefici de 161.000 euros per a 210 nous establimen­ts a la ciutat La corporació dona suport a millorar el pla antifrau a instàncies de la Unió Europea

- JOSEP CARDA jcarda@epmediterr­aneo.com RDM

La totalitat de grups polítics amb representa­ció a la corporació municipal de Vila-real (PSPV-PSOE, PP, Compromís, Ciudadanos, Vox i Unides Podem) van donar ahir suport sense fissures a mantindre les bonificaci­ons en l’impost de béns immobles (IBI) de naturalesa urbana per als negocis locals que més han patit la crisi sanitària produïda per la covid-19 i també de la derivada de la invasió d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus.

En el marc del ple ordinari correspone­nt al mes d’abril, totes les formacions van votar a favor del nou paquet d’expedients per a condonar el 95% d’aquest import a un total de 210 nous establimen­ts, especialme­nt comercials i d’hostaleria, però també d’altres sectors, amb un estalvi de 161.000 euros per a aquests negocis. Una quantitat que s’afig als quasi 112.000 euros d’un primer paquet aprovat dies enrere.

El regidor d’Hisenda, Xus Madrigal, va insistir en el fet que aquesta «és una mesura que va nàixer del consens de la taula del pacte pel renaixemen­t i que suma ja més de 270.000 euros bonificats enguany, a falta de resoldre un centenar més de peticions que es tramitaran en els pròxims dies».

INJECCIÓ ECONÒMICA // Madrigal també va recordar que «des que va començar la crisi per la pandèmia, l’Ajuntament ha injectat més de tres milions d’euros en ajudes i bonificaci­ons al comerç i l’hostaleria, mesures que enguany es prorroguen per tal de pal·liar també els efectes de la crisi originada per la guerra d’Ucraïna».

Per una altra banda, el ple va aprovar, també amb la unanimitat dels grups polítics, una modificaci­ó tècnica per a millorar el pla antifrau aprovat en 2022 i amb què es pretén evitar el màxim possible accions que impliquen corrupció, de manera especial, en el marc de les ajudes que es volen rebre d’altres administra­cions.

L’alcalde, José Benlloch, va indicar que aquest «és un document imprescind­ible per poder accedir a les subvencion­s dels fons europeus, que inclou les recomanaci­ons que ens han fet des de la Unió Europea i que compta amb el vistiplau dels tècnics locals».

Alhora, també es va votar de manera unànime a penalitzar amb 2.550 euros l’anterior empresa de neteja viària i papereres.

 ?? GABRIEL UTIEL ?? L’hostaleria és un dels sectors beneficiat­s per la bonificaci­ó del 95% de l’IBI.
GABRIEL UTIEL L’hostaleria és un dels sectors beneficiat­s per la bonificaci­ó del 95% de l’IBI.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain