El Periódico Mediterráneo

La Generalita­t recolza millores d’accessibil­itat en 23 municipis

Les actuacions en edificis públics deuran estar finalitzad­es abans del 31 d’octubre

- MIGUEL AGOST comarcas@epmediterr­aneo.com RDM

La Generalita­t continua amb la seu full de ruta per promoure l’accessibil­itat plena en ajuntament­s o altres edificis públics dels municipis de la Comunitat. És per això que ha tret una nova línia d’ajudes de la que aquest any es beneficiar­an 23 municipis de la província de Castelló de menys de 50.000 habitants (detallats en el gràfic adjunt). Aquestes localitats es repartiran 1.387.433 euros per tal d’executar actuacions per eliminar barreres arquitectò­niques.

Les subvencion­s les gestiona la Direcció General d’Administra­ció Local. El seu responsabl­e, Adolf Sanmartín, junt a la directora territoria­l de Presidènci­a, Eva Redondo, van mantenir ahir un encontre a la Casa dels Caragols de Castelló amb alcaldes o representa­nts dels consistori­s que han accedit al pla, per detallar els criteris i els passos que han de donar per a poder completar la recepció dels diners. Entre els punts principals van recalcar que les intervenci­ons s’hauran de finalitzar abans del 31 d’octubre. Aquesta data és també el termini per justificar l’obra realitzada. Sanmartín va destacar que «la reunió de treball buscava resoldre qualsevol dubte». «Des del Consell insistim en la necessitat d’eliminar totes aquelles barreres que impedeixen accedir als ciutadans a tot tipus de serveis municipals», va afegir.

El passat any van tenir ajuda 24 localitats de Castelló, amb 1,52 milions destinats, mentre que en 2021 van ser 31, amb poc més d’un milió d’euros. Des que es va iniciar aquesta iniciativa, la Generalita­t ha aportat uns 25 milions d’euros en tot el territori valencià, «perquè l’accessibil­itat universal siga un dret real i efectiu per tota la població, ja que eliminar barreres és clau per millorar l’atenció i la proximitat de les administra­cions amb els veïns», segons indiquen fonts del Consell.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? El director general d’Administra­ción Local, Adolf Sanmartín, va explicar junt a Eva Redondo els detalls del pla d’ajuda.
MEDITERRÁN­EO El director general d’Administra­ción Local, Adolf Sanmartín, va explicar junt a Eva Redondo els detalls del pla d’ajuda.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain