El Periódico Mediterráneo

El Consell finançarà la nova escola de Sant Jordi

L’alcalde vol que les obres es tramiten amb «caràcter d’urgència»

- R. D. M. «NECESSITAT FAMILIAR»

Acord entre l’Ajuntament de Sant Jordi amb la Conselleri­a d’Educació perquè l’entitat autonòmica finance la construcci­ó del nou col·legi i incloga el projecte en el pla Edificant cara al pròxim curs. És el compromís al qual va arribar l’alcalde, Iván Sánchez, durant la visita del director general d’Infraestru­ctures Educatives, Víctor Garcia, a l’actual escola del municipi, el CEIP Lluís Tena.

El primer edil explica que els responsabl­es d’Educació «sí que han acceptat» la proposta del consistori, encara que els han d’enviar l’aprovació del pla de necessitat­s i, sobre aquesta base, l’Ajuntament modificarà «de manera immediata» els detalls que li han demanat. «De fet, ara sol·liciten que siga un centre integral per a deixar-lo condiciona­t durant uns quants anys, tenint en compte que la població d’estudiants del poble ha anat creixent i esperem que ho siga fent en el futur», argumenta.

Fonts municipals recorden que la primera petició de l’Ajuntament encaminada a aquest objectiu, l’any 2018, incloïa algunes millores d’ampliació per a reforçar els serveis, però davant els retards i al sorgir noves necessitat­s, ja en maig del 2022 van demanar entrar al pla Edificant amb les propostes basades en els arquitecte­s del projecte. Tot i que encara no està aprovat la nova convocatòr­ia del programa autonòmic, l’alcalde confia en què la nova escola forme part del proper pla educatiu.

Els tècnics de la conselleri­a han reconegut la necessitat d’escometre unes noves infraestru­ctures, amb una escola integrada en lloc de plantejar-se una ampliació per a habilitar dos aules noves. «Espere que li donen caràcter d’urgència a les obres d’aquest col·legi integrat perquè és una necessitat per a moltes famílies», afirma l’alcalde.

Víctor Garcia, que també va visitar centres de Traiguera i la Jana, defén que des de la Conselleri­a d’Educació aprovaran «actuacions de reforma, ampliació i millora a les tres escoles a través de l’Edificant, per garantir que tinguen una educació pública de qualitat amb infraestru­ctures dignes i adaptades a les seues necessitat­s».

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? El director d’Infraestru­ctures Educatives va visitar l’actual col·legi del poble.
MEDITERRÁN­EO El director d’Infraestru­ctures Educatives va visitar l’actual col·legi del poble.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain