El Periódico Mediterráneo

FCC i Iberdrola desenvolup­aran amb Glencore el reciclatge de bateries

La col·laboració reforça les estratègie­s d’economia circular de les tres companyies L’ús dels vehicles elèctrics farà augmentar les retirades d’aquests tipus de dispositiu­s

- E. C. B especiales@mediterran­eo.elperiodic­o.com

FCC Àmbit, filial d’FCC Serveis Medi Ambient, i Iberdrola, a través del seu programa PERSEO Venture Builder, col·laboraran amb Glencore amb l’objectiu d’abordar un dels majors reptes que existeixen a mitjà i llarg termini en el sector energètic i buscaran proporcion­ar solucions de reciclatge de bateries d’ions de liti a escala industrial en la Península Ibèrica, per mitjà del desenvolup­ament d’una instal·lació especialit­zada.

Glencore és una de les empreses de recursos naturals diversific­ats més grans del món i un important productor, reciclador i comerciali­tzador de metalls clau per a la producció de bateries. FCC Àmbit és la filial d’FCC Serveis Medi Ambient, líder a Espanya i Portugal en la gestió integral de residus industrial­s i comercials. Iberdrola és líder mundial en energies renovables i, a través del seu programa PERSEO Venture Builder, pretén facilitar l’accés a les tecnologie­s del futur amb un en

Planta de reciclatge de bateries d’Iberdrola en el nostre páis.

focament de sostenibil­itat. Juntes, les parts combinaran les seues capacitats per a desenvolup­ar solucions integrals de gestió per a les bateries de liti provinents, tant de rebutjos de fabricació com de bateries al final de la seua vida útil.

ESTUDI DE MERCAT En col·laboració amb el Centre Ibèric d’Investigac­ió en Emmagatzem­atge Energètic (CIIAE), les parts han dut a terme una anàlisi en profundita­t del mercat potencial de reciclatge de bateries en la Península Ibèrica i treballen per a identifica­r els socis tecnològic­s adequats per a dur a terme la instal·lació. La planta, que serà operada per FCC Àmbit, permetrà la preseparac­ió de bateries d’ions de liti per al seu posterior refinat. Amb aquest

propòsit, aquesta aliança buscarà establir els acords estratègic­s necessaris per a la recuperaci­ó efectiva de les bateries de liti, estenent l’impacte positiu de la iniciativa a altres actors al llarg de tota la cadena de valor. També contribuir­à a la investigac­ió i el desenvolup­ament necessaris per a la circularit­at efectiva d’aquests materials.

FUTUR L’adopció exponencia­l dels vehicles elèctrics donarà lloc a un ràpid augment de les retirades de bateries --que rondaran les 35.000 tones mètriques anuals a Espanya en 2035-- i els rebutjos de fabricació de noves bateries.

En aquest context, aquesta col·laboració té com a objectiu desenvolup­ar una instal·lació industrial que estiga preparada quan es requerisqu­en aquestes capacitats de reciclatge en la península.

FCC i Iberdrola estenen la col·laboració que van iniciar per a abordar el reciclatge de pales d’aerogenera­dor, per a la qual cosa van crear la societat *EnergyLoop. Aquest nou esforç reforça encara més les estratègie­s d’economia circular d’FCC Àmbit i Iberdrola.

ALIANÇA La responsabl­e global de Reciclatge en Glencore, Kunal Sinha, va emfatitzar: «Estem encantats de formar part d’aquesta aliança en la circularit­at de les bateries amb Iberdrola i FCC Serveis Medi Ambient per a aprofitar les fortaleses individual­s de cada empresa i portar la circularit­at a l’ecosistema de bateries d’ions de liti en la Península Ibèrica. Estem il·lusionats d’impulsar aquesta iniciativa a Espanya, on Glencore opera una de les foses de zinc més grans del món des de 1960».

Per la seua part, la directora tècnica i responsabl­e d’Economia Circular en FCC Àmbit, Mª Jesús Kaifer, va assenyalar: «Amb aquesta col·laboració, la nostra companyia continua amb el desenvolup­ament de solucions de reciclatge per als materials relacionat­s amb la transició energètica».

Finalment, el responsabl­e de PERSEO Venture Builder en Iberdrola, Álvaro Portellano, en la seua valoració de la col·laboració, va comentar: «Els models de negoci sostenible­s són el nucli de l’estratègia d’Iberdrola i veiem en aquesta col·laboració una gran oportunita­t de contribuir a la circularit­at dels elements de la transició energètica».

 ?? MEDITERRÁN­EO ??
MEDITERRÁN­EO

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain