El Periódico Mediterráneo

El Paranimf de l’UJI celebra el Dia Internacio­nal de la Dansa

L’espai cultural universita­ri programa quatre espectacle­s els dies 27 i 28 La commemorac­ió d’aquesta efemèride serà el dissabte, 29 d’abril

- N. C. mediterran­eo@elperiodic­o.com

El 29 d’abril és el Dia Internacio­nal de la Dansa i el Paranimf de la Universita­t Jaume I programa per aquest motiu quatre propostes culturals relacionad­es amb el món de la dansa els dies 27 i 28.

Demà (18.30 hores), el públic podrà gaudir de l’espectacle El lenguaje de las líneas, de la companyia de Leonor Leal. La balladora i creadora contemporà­nia oferirà reflexions «zapateadas» en aquesta peça que es presenta com una conferènci­a ballada. A continuaci­ó, es realitzarà una projecció especial de la pel·lícula Ultrainoce­ncia, basada en l’obra teatral del mateix títol creada per la companyia castellone­nca Los Corderos i en la qual la dansa té un paper rellevant. Està protagonit­zada per Sergi López i els castellone­ncs David Climent i Pablo Molinero, que es van formar a l’Aula de Teatre Carles Pons de la Universita­t Jaume I.

Els dos actors estaran presents i contestara­n a preguntes que podrà plantejar el públic després de la projecció. La segona jornada, la del divendres 28, està reservada per a espectacle­s en directe com Trópico, de la companyia Marroch, creat per Salvador Rocher i dirigit per Melodia García. La cloenda a aquest homenatge al món de la dansa la posarà l’espectacle Lapiel, de la companyia Christine Cloux & Eva Bertomeu, que és la trobada escènica de dues ballarines amb una llarga trajectòri­a artística.

Ambdues destaquen per la seua qualitat com intèrprets i creadores, facetes que han conjugat durant les seues respective­s carreres. El director artístic del Paranimf de la Universita­t Jaume I, Antoni Valesa explica que aquestes peces que organitzen aquesta setmana «són només una mostra de la programaci­ó de dansa que ha oferit i oferirà l’espai cultural» al llarg de tot aquest 2023.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? Leonor Leal presentarà demà al Paranimf la seua conferènci­a ballada ‘El lenguaje de las líneas’.
MEDITERRÁN­EO Leonor Leal presentarà demà al Paranimf la seua conferènci­a ballada ‘El lenguaje de las líneas’.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain