El Periódico Mediterráneo

‘H-Work’ crea una plataforma per a avaluar la salut mental laboral

L’equip Want de l’UJI participa en el consorci finançat per l’UE

-

En un context postpandèm­ia en el qual s’ha observat un clar augment dels problemes de salut mental, el projecte europeu HWork ha desenvolup­at una plataforma ( mentalheal­th-atwork.eu) que identifica els inconvenie­nts que existeixen en l’entorn laboral per a afrontar aquest repte i permet a les organitzac­ions avaluar els riscos psicosocia­ls de manera efectiva mitjançant diferents eines.

El consorci, coordinat per l’alma mater Studiorum-Università di Bologna, va mantindre una reunió a València, en la qual van participar investigad­ores de l’equip Want de la Universita­t Jaume I de Castelló, que és sòcia del projecte.

El projecte H-Work: Intervenci­ons multinivel­l per a promoure la salut mental i el benestar en pimes i organitzac­ions públiques ( https://h-work.eu/), finançat pel programa H2020 de la Unió Europea, ha donat com a resultat una plataforma interactiv­a i de fàcil accés per a ajudar les empreses a la implementa­ció de mesures efectives en l’àmbit de la salut mental. Incorpora eines que permeten realitzar una avaluació comparativ­a amb altres empreses, estudiar la situació de l’organitzac­ió o calcular econòmicam­ent els diners que podria estalviar-se si es realitzare­n accions en aquest àmbit.

En la fase d’implementa­ció de l’eina, que inclou un full de ruta amb els passos per a millorar la salut mental, han participat organitzac­ions públiques, acadèmique­s i governamen­tals, i Pimes de cinc països europeus: Itàlia, Espanya, Països Baixos, Alemanya i República Txeca. En opinió de Mª José Gisbert, de Valora Prevenció, el projecte «arriba en un moment en el qual les organitzac­ions estan canviant l’enfocament del que entenien com a benestar per a prioritzar la salut mental i garantir qualitat de vida».

 ?? DAMIÁN LLORENS ?? L’equip investigad­or del projecte, durant una reunió celebrada a València.
DAMIÁN LLORENS L’equip investigad­or del projecte, durant una reunió celebrada a València.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain