El Periódico Mediterráneo

Vila-real lluita pel títol de la Lliga CaixaBank d’escala i corda

La formació provincial s’enfrontarà a la de la Pobla de Vallbona el dissabte a les 17.30 hores

- YOLANDA PERIS yperisdumo­nt@mediterran­eo.elperiodic­o.com VILA-REAL

CaixaBank i la Fundació per la Pilota Valenciana van presentar ahir la final de la XXXII Lliga CaixaBank d’escala i corda, títol que es resoldrà dissabte que ve en el trinquet Pelayo de València. Allí l’equip de la Pobla de Vallbona de Puchol II, Álvaro Gimeno i Hilari s’enfrontarà al de Vila-real amb José Salvador, Nacho i Guillermo, a partir de les 17.30 hores (À Punt).

Les dues formacions arriben a la final sent les més regulars de la competició. El de la Pobla de Vallbona va ser el millor equip de la primera fase i el de Vila-real, el més destacat de la segona. En semifinals, la formació de la Plana Baixa va superar la eliminatòr­ia amb solvència, mentre que la del Camp de Túria va haver de jugar la pròrroga. Puchol II aspira a aconseguir el seu quart títol, per a Nacho seria el tercer, i el segon per a Guillermo. Per part seua, José Salvador, Álvaro Gimeno i Hilari s’estrenen com a finalistes.

ELS PROTAGONIS­TES «Estic vivint sensacions molt diferents de les que coneixia. Intente portar-ho de la millor manera possible i de moment estic molt content i gens nerviós. A poc a poc vaig fent camí en la pilota; potser em falta tancar un campionat important i donar eixe colp damunt de la taula, però estic treballant i sacrifican­t-me per a aconseguir tindre un nom i fer coses importants», va dir José Salvador, el rest de Vila-real.

En la posició de mitger, Nacho va analitzar als rivals i la manera

en la qual afrontaran la partida. «És un equip molt diferent del nostre, però alhora semblant en el sentit que són molt complets i tenen totes les facetes que ha de tindre un equip tant en atac com en defensa, de pilotades soltes, de tàctica i aguant, entre altres coses. No descobrire­m ara que Puchol II marca la diferència i crec que ha sabut liderar i fer jugar als seus companys. Álvaro pot ser el component més emocional, que es pot moure més per la impulsivit­at, però és un jugador molt explosiu i àgil, que està solucionan­t a la perfecció la tasca de fer quinzes. Per part seua, Hilari està sent la punta que necessita tot equip», va dir.

Per últim, Guillermo va parlar del fet de jugar a Pelayo. «És un somni per a qualsevol xiquet. Qualsevol d’ací, des de xicotet vol debutar en la catedral. Crec que és un trinquet que afavoreix a cadascú depenent de les seues particular­itats. És molt gran i tres contra tres estarà competit», va explicar.

A la presentaci­ó van asistir el director d’Institucio­ns de CaixaBank en la Comunitat, Jaime Casas; el director general de l’Esport de la Generalita­t, Josep Miquel Moya; el president de la Fundació per la Pilota, Juan Ureña; la regidora d’Esports de la Pobla de Vallbona, Iris Marco, i el seu homòleg a Vilareal, Javier Serralvo.

 ?? FUNPIVAL ?? Els finalistes i les autoritats van posar junts a la presentaci­ó de la final, ahir a la Conselleri­a d’Educació, Cultura i Esport.
FUNPIVAL Els finalistes i les autoritats van posar junts a la presentaci­ó de la final, ahir a la Conselleri­a d’Educació, Cultura i Esport.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain