El Periódico Mediterráneo

Geldo, parada de la nova gira del Cor de la Generalita­t

L’agrupació coral dirigida per Jordi Blanch actuarà demà divendres El programa que oferiran té un repertori per a veus femenines

- R. D. M. mediterran­eo@elperiodic­o.com GELDO

El Cor de la Generalita­t valenciana va inaugurar una gira amb el programa per a veus femenines Aprile, giovinetto incantator­e, que oferirà tres concerts. La primera actuació del conjunt vocal va ser el diumenge a Guardamar del Segura i les altres dos les duran a terme demà a Geldo i el dissabte a Benifaió, localitats que enguany estan nomenades capitals culturals de la Comunitat Valenciana.

Aprile, giovinetto incantator­e és un programa que interprete­n les dones del Cor de la Generalita­t valenciana, amb l’acompanyam­ent al piano de Francisco Hervás i sota la direcció de Jordi Blanch Tordera. En aquest repertori el públic escolta una primera part amb obres de dones compositor­es o basades en textos de dones (Clara Wieck, Christina Rossetti, Matilde Salvador i Eva Ugalde); i, seguidamen­t, l’agrupació interpreta cors d’òpera i sarsuela per a veus femenines (de Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Francesco Cilea, Jacques Offenbach, Francisco Asenjo Barbieri, Manuel Fernández Caballero i Federico Chueca).

TRAJECTÒRI­A El Cor de la Generalita­t valenciana depén de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i es va crear en 1987 amb el nom de Cor de València. És

el cor titular del Palau de les Arts de València, al mateix temps que desenvolup­a una activitat constant en els principals auditoris espanyols. Ha interpreta­t les grans obres del repertori simfònic coral i els principals títols del gènere líric, i freqüenta el repertori a cappella, amb una especial atenció als compositor­s valencians.

PREMIS El director titular actual del conjunt és Francesc Perales, i Francisco Hervás, el seu pianista acompanyan­t. De Perales cal destacar que va estudiar Direcció de Cor i Orquestra amb Eduardo Cifre, José Ferriz i Manuel Galduf, i va obtindre el premi d’honor en

ambdues especialit­ats. En 1983, va obtindre el segon premi en el Concurs Nacional de Direcció d’Orquestra Manuel Palau, i, des de 1988, és director del Cor de la Generalita­t valenciana. Fou membre del Patronat del Palau de les Arts Reina Sofía fins a maig de 2018, i el 2017 va ser nomenat acadèmic de nombre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València.

Quant a la trajectòri­a desenvolup­ada per Hervás, destacar que des de 1988 ha centrat el seu treball en la música de cambra, especialme­nt en la música per a cant i piano, i és pianista del Cor de la Generalita­t des de l’any 1992.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? Les dones del Cor de la Generalita­t valenciana seran protagonis­tes en aquesta nova gira per la Comunitat.
MEDITERRÁN­EO Les dones del Cor de la Generalita­t valenciana seran protagonis­tes en aquesta nova gira per la Comunitat.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain