El Periódico Mediterráneo

El Teatre Payà ofereix dos concerts clàssics de nivell

Els borrianenc­s Rubén Traver i Raúl Traver protagonit­zen aquestes actuacions

- N. C. mediterran­eo@elperiodic­o.com BORRIANA www.entradesbo­rriana.com.

La música clàssica guanya protagonis­me a Borriana aquesta primavera gràcies a dos propostes de nivell i amb un marcat caràcter borrianenc. El primer concert es durà a terme el pròxim dissabte, a les 19.00 hores, amb el quintet de vent Xaloc Ensemble, que presenta un programa titulat Camí cap al Modernisme Francés. El borrianenc Rubén Traver forma part d’aquest conjunt que va nàixer en 2022 per músics de la Film Symphony Orchestra, amb la voluntat de mostrar el repertori cambrístic dins del territori valencià.

En aquest concert, que coincideix amb les Jornades Moderniste­s de Borriana, oferiran un repertori de música modernista francesa, un moviment artístic fonamental a principis del segle XX a gran part d’Europa. Peces d’Ibert, Taffanel i Françaix il·lustren aquest programa que durà al públic a recórrer un viatge pels sentits a través d’imatges projectade­s.

EN MAIG Més endavant, el 14 de maig, a la mateixa hora i mateix escenari, està previst un concert de Madrid Soloists Chamber Ensemble, amb el multipremi­at clarinetis­ta borrianenc Raúl Traver.

Aquesta agrupació està formada per músics solistes de l’orquestra titular del Teatro Real de Madrid, músics internacio­nals del més alt nivell que volen també prestar les seues qualitats en gèneres diferents al simfònic i operístic. La seua filosofia, destaquen, «és crear una unió entre artistes i públic a través de l’ús del llenguatge universal de la música, ajudar a redescobri­r l’emoció de la millor música en directe i dur a terme la labor importantí­ssima de fer arribar la música de la més alta qualitat a totes les persones i municipis possible», concreten. A més de Raúl Traver, la formació que actuarà a Borriana compta amb Gabor Szabo al violí, Wenting Kang a la viola, Dimitri Sirin al violoncel i Domenico Codispoti al piano.

UN ORGULL El regidor de Cultura de Borriana, Vicent Granel, manifesta que els dos concerts suposen «una gran oportunita­t i única d’escoltar músics de primer nivell a un preu simbòlic i sense haver de desplaçar-se a grans capitals». A més, expressa, «és un orgull que d’aquest poble sorgisquen músics d’aquesta categoria». Entrades en

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? Xaloc Ensemble, amb el borrianenc Rubén Traver, oferiran el primer dels dos concerts previstos en primavera.
MEDITERRÁN­EO Xaloc Ensemble, amb el borrianenc Rubén Traver, oferiran el primer dels dos concerts previstos en primavera.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain