El Periódico Mediterráneo

La Diputació es converteix en creadora teatral a Peníscola

El Festival de Teatre Clàssic programa peces produïdes pel govern provincial De l’1 al 22 de juliol es durà a terme la 26a edició al castell del Papa Luna

- N. C. mediterran­eo@elperiodic­o.com CASTELLÓ

La vint-i-sisena edició del Festival Internacio­nal de Teatre Clàssic Castell de Peníscola tindrà lloc de l’1 al 22 de juliol i, per primera vegada, la Diputació de Castelló es converteix en creadora i generadora d’espectacle­s teatrals amb la producció d’una lectura teatralitz­ada i la coproducci­ó de tres espectacle­s, dos nacionals i un autonòmic. La producció pròpia del festival peniscolà gira entorn del text de Rafael Herrera El rey de la luna, que aborda, en forma de text de suspens, la figura del Papa Luna. La posada en escena correspond­rà a una companyia valenciana d’acreditada solvència com és Crit Companyia de Teatre.

PROTAGONIS­TES Quant a la primera coproducci­ó d’enguany, destacar que serà una peça amb el Centro Cultural Fernando Fernán Gómez de Madrid dirigit per la directora i dramaturga Laia Ripoll. La segona serà amb la Fundación Juan March i Los veranos de la villa, un dels centres culturals més importants d’Espanya que compta amb la segona major biblioteca de teatre nacional. La tercera serà amb la companyia jove Triangle Teatre i Carme Teatre.

La decisió de col·laborar amb Triangle Teatre respon al desig de fer costat al teatre jove desenvolu

pat en la Comunitat Valencià i executat en valencià.

PROGRAMACI­Ó El dia 1 (dissabte) la companyia Arawake representa­rà JAUJA, de Lope de Rueda, i Crit Companya de Teatre El rei de la lluna, de Rafael Herrera. Aquesta segona obra també es posarà en escena una jornada després.

El dia 6 (dijous) serà el torn de Por todos los dioses, de Fernando Cayo, interpreta­da per Produccion­es

Pachamama. I el 8 arribarà de Mañanas de abril y mayo, de Pedro Calderón de la Barca amb una versió de Carolina Àfrica, per Compañía de Teatro Fernán Gómez, Teatro de Malta i el Festival de Teatre Clàssic Castell de Peníscola.

El 12 de juliol (dimecres) es veurà La Celestina, de Fernando de Rojas, una coproducci­ó de Secuencia 3, Pentación, Saga Produccion­s i Teatre Romea, mentres que el dia 15 (dissabte) el públic

podrà gaudir amb Viu, Molière!, de Molière, dramatúrgi­a d’Álvaro Tato, amb Ay Teatro. El 18 arribarà La casa de los celos, de Miguel de Cervantes, amb versió de Brenda Escobedo, i 20 de juliol After-Sun (Els estiujants), de Maxim Gorki, per la companyia Triangle Teatre.

Finalment el dia 22 (dissabte) es representa­rà Lorca, Vicenta, d’Itziar Pascual, Yolanda Pallín i Jesús Laíz, per Apata Teatre, amb Miriam Díaz-Aroca.

 ?? JAVIER VILAR ?? La diputada de Cultura, Ruth Sanz, al costat de l’alcalde de Peníscola i els organitzad­ors del festival teatral.
JAVIER VILAR La diputada de Cultura, Ruth Sanz, al costat de l’alcalde de Peníscola i els organitzad­ors del festival teatral.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain