El Periódico Mediterráneo

Famílies denuncien «abandó i saturació» en el CEIP Marqués

Col·loquen cartells de protesta en l’exterior del col·legi per evidenciar el malestar de l’AMPA

- ALBA BOIX comarcas@epmediterr­aneo.com «PROMESES INCOMPLIDE­S»

L’associació de mares i pares (AMPA) del col·legi Marqués de Benicarló denuncia la saturació del centre i l’abandó de les seues instal·lacions. En l’exterior de l’escola pengen des de la setmana passada diversos cartells amb els quals evidencien el seu malestar.

En la tanca pot llegir-se ¡Basta ya! No +Saturación, discrimina­ción y abandono. Mitjançant aquesta protesta silenciosa, els progenitor­s mostren la seua «enorme preocupaci­ó» per la progressiv­a «deterioram­ent en la qualitat de l’ensenyamen­t dels xiquets», encara que aclareixen que no està relacionat amb la labor de l’equip docent.

Entre les pancartes de denúncia figuren fotografie­s de l’estat de les instal·lacions. Amb elles, el col·lectiu pretén mostrar el mal estat de les infraestru­ctures, en les quals han aparegut goteres i filtracion­s d’aigua, «que posen en risc la seguretat», així com «el deterioram­ent i el mal funcioname­nt» dels vàters del centre educatiu.

Des de l’associació de pares i mares manifesten que el volum d’alumnat i les grans ràtios estan «al límit o per damunt del legalment establit, augmentant així la saturació de les aules».

La junta denúncia que, encara que el centre educatiu està destinat a tindre dues línies per curs, ja tenen en alguns d’ells fins i tot quatre. «I per si no fos prou, per al pròxim curs 2023/2024 se’ns han adjudicat des d’Educació noves línies en Infantil P5, 2n i 5é de primària», critiquen. I afigen que per a albergar-les «s’obligarà el col·legi a prescindir de les poques zones comunes disponible­s».

Així mateix, l’AMPA denuncia també la falta d’espais per a fer desdoblame­nts, la qual cosa obliga a fer-ho en els corredors. «No tenim gimnàs ni aula de psicomotri­citat per a la realitzaci­ó d’activitats físiques quan les condicions atmosfèriq­ues impedeixen que es puga fer a l’aire lliure», expliquen.

Des de l’associació diuen que, tant l’Ajuntament com les autoritats educatives són plenament conscients d’aquesta situació, però, malgrat l’interés de l’equip directiu del centre, no han obtingut un «compromís concret i seriós de donar una solució». De fet, manifesten la seua indignació i qualifique­n la «comprensió» de les autoritats de «promeses incomplide­s».

 ?? ALBA BOIX ?? En la tanca del CEIP Marqués de Benicarló pot llegir-se «¡Basta ya! No + Saturación, discrimina­ción y abandono».
ALBA BOIX En la tanca del CEIP Marqués de Benicarló pot llegir-se «¡Basta ya! No + Saturación, discrimina­ción y abandono».

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain