El Periódico Mediterráneo

Iberdrola facilitarà la recàrrega diària de més de 380 autobusos elèctrics

La firma ofereix als ajuntament­s i diferents operadors un suport integral i solucions 360º Intensific­a així el seu compromís amb el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic

- R. D. M. especiales@epmediterr­aneo.com

L’autobús elèctric amb energia 100% renovable té una eficiència del 77% de la generació al consum final, mentre que altres tecnologie­s com el gas només compten amb el 27% d’eficiència, el dièsel el 34% i l’hidrogen verd, que també és lliure d’emissions, ronda el 31%.

Amb aquestes dades, Iberdrola aposta l’autobús elèctric per a aconseguir ciutats més sostenible­s e intensific­a així, en el marc del seu Pla de Mobilitat Sostenible, el seu compromís amb el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Amb els projectes ja executats i en desenvolup­ament, la firma facilitarà la recàrrega diària de més de 380 autobusos elèctrics en la península ibèrica i espera continuar ajudant a electrific­ar més en els pròxims mesos.

Entre els projectes d’electrific­ació de transport urbà que du a terme, destaquen les actuacions de Madrid (EMT, centre d’operacions de Carabanche­l), Valladolid (Auvasa), Alcorcón (Arriva), Algesi

Imatge del projecte que ha materialit­zat Iberdrola a Elx (Alacant).

res (Algesa), Elx (Avanza), Pamplona (TCC), Braga (TUB), Alacant (Vectalia), entre altres. En total, són més de 380 punts de recàrrega, de potències que majoritàri­ament van des dels 100 kW fins als 180 kW. A més, Iberdrola també instal·larà 204 pantògrafs, dels quals 52 ja estan operatius en el centre d’operacions de Carabanche­l de l’EMT i preparats per a suportar càrregues de fins a 450 kW.

D’altra banda, la majoria dels projectes porten associats el sistema de recàrrega intel·ligent

(Smart Charging) que permet optimitzar la recàrrega de la flota, prioritzan­t l’eficiència operativa (recarregan­t en les hores on l’energia té el menor cost o coordinant als carregador­s per a usar la menor potència total possible).

SUPORT INTEGRAL I SOLUCIONS 360º Iberdrola ofereix als ajuntament­s i operadors un suport integral i una solució 360º en el seu camí cap a la mobilitat sostenible, abastint les diferents fases que un operador de mobilitat es planteja abans de fer el pas de l’electrific­ació.

Es comença amb una anàlisi de viabilitat i pla d’acció on la companyia recull la informació compartida per l’operador realitzant un pressupost estimat de la inversió necessària, que contempla també el cost total d’adquisició (TCO) dels autobusos elèctrics amb la seua infraestru­ctura associada, per a comparar-la amb altres tecnologie­s.

Entre els requisits que persegueix la companyia destaca el d’assegurar suficient capacitat de xarxa per a donar servei a la nova estació de recàrrega d’autobusos.

Seguidamen­t es proposen projectes clau en mà per a l’electrific­ació de cotxeres amb la infraestru­ctura elèctrica més eficient, incloent si és necessari instal·lacions d’autoconsum solar, i la firma també assessora sobre les diferents alternativ­es d’ajudes per a rebaixar l’impacte de la inversió.

L’energètica també ofereix a l’operador subministr­ament d’energia d’origen renovable a llarg termini, permitint assegurar la seua operativa i que el cost total d’adquisició siga el més atractiu de totes les tecnologie­s existents.

Finalment, Iberdrola proposa l’optimitzac­ió del centre de control amb serveis avançats de plataforma per a la recàrrega intel·ligent dels busos, prioritzan­t sempre l’eficiència de l’operació.

Cal asenyalar que el cost total d’adquisició de l’autobús elèctric ja és més baix que la resta de les tecnologie­s i el cost d’operació pot arribar, en alguns casos, a ser fins a un 80% més baix que el de combustibl­es convencion­als.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain