El Periódico Mediterráneo

La pianista Ida Pellicciol­i ofereix un concert a la Vall

El Conservato­ri de la localitat serà escenari demà de l’actuació de la jove intèrpret

- N. C. mediterran­eo@elperiodic­o.com MÉS NOTES AL PROGRAMA CARRERA PROFESSION­AL

Gràcies a l’organitzac­ió de l’Institut Français, al Cercle Socio-cultural Francòfon de la Vall d’Uixó i al Conservato­ri Profession­al de Música Francesc Peñarroja, la localitat de la Plana Baixa podrà gaudir demà d’un concert de piano protagonit­zat per la jove intèrpret italiana Ida Pellicciol­i.

Serà, precisamen­t, al saló d’actes del Conservato­ri valldeuxen­c on demà, a les 19.00 hores, oferirà un programa amb un marcat accent francès, on interpreta­rà les partitures de la Suite en La, de Rameau; l’Hommage à Rameau, La puerta del Vino, Soirée à Grenade, Masques, de Claude Debussy, i La Vega, d’Issac Albéniz. «El programa pretén crear ressons entre la música de Debussy i la música de dos compositor­s que li van influencia­r», assenyalen els organitzad­ors. Així, d’una banda es troba Rameau, «que Debussy va descriure com l’opinacle de la tradició francesa», i per l’altre, a Albéniz, «exemple de com Debussy va trobar una important font d’inspiració per a reimaginar la música de terres estrangere­s», concreten. I és que, «els modismes espanyols van inspirar part de la seua música més animada», adverteixe­n.

Tres de les peces triades per Pellicciol­i per a aquest concert en la Vall estan unides pel mateix element d’inspiració. La Vega va ser també anomenada Suite Alhambra; La puerta del vino es refereix a la porta del mateix palau a Granada, i finalment Soirée à Grenade utilitza l’escala àrab i imita el rasgueo de guitarra per a evocar imatges d’aquesta mateixa terra i patrimoni amb la seua partitura.

Nascuda a Bèrgam (Itàlia), Ida Pellicciol­i és una pianista singular, ja que va optar per evitar el circuit de competició internacio­nal i, abans de convertir-se en pianista a temps complet, es va llicenciar en la Sorbona de París en literatura italiana i història de l’Antiga Grècia, especialit­zant-se en la pràctica de la música durant el període hel·lenístic. 2018 va ser un any de vital importànci­a en oferir en solitari, a Milà, un recital que va comptar amb el patrocini de Yamaha. Des de llavors ha actuat a Irlanda, Romania, Luxemburg... I en aquest 2023 s’espera el seu debut a Suïssa, i en 2024 a Malta.

Al llarg d’aquesta temporada, i fruit del seu interés per la música contemporà­nia, Pellicciol­i estrenarà obres de compositor­s com Nicolas Crivelli, Raffaele Bellafront­e i Jean-Luc Gillet.

AGENDA Després del seu pas per la Vall d’Uixó demà (previ concert a Madrid aquest dimecres), el divendres la italiana actuarà a la sala del refetor del CCCC Centre del Carme de València amb la col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? Pellicciol­i actuarà en la Vall d’Uixó aquest dijous i el divendres a València.
MEDITERRÁN­EO Pellicciol­i actuarà en la Vall d’Uixó aquest dijous i el divendres a València.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain