El Periódico Mediterráneo

El Rototom de Benicàssim fa un ‘tour’ previ per 6 països

El festival comença demà una gira de presentaci­ó per quinze destins

- R. D. M. mediterran­eo@elperiodic­o.com DE NOU A EUROPA

Quinze destins, sis països i un salt transoceàn­ic inclòs amb meta a Colòmbia. El Festival Internacio­nal Reggae Rototom Sunsplash de Benicàssim inicia la seua gira mundial de festes de presentaci­ó de la seua 28a edició, que se celebrarà del 16 al 22 d’agost. Un tour planetari que unirà en un marge de tot just tres mesos 15 ciutats d’Europa i Amèrica.

Després dels concerts inaugurals a Bolonya (Itàlia) al març i abril, la gira segueix el seu rumb. Ho farà demàg, a la ciutat suïssa de Sion, amb KT Gorique, Timan

Faya i Ruffpack donant pols a un cap de setmana intens amb doble parada també al Regne Unit i amb el mateix so a carnestolt­es del Carib dels Shabba Party: Londres, 6 de maig i Bristol, 7 de maig.

L’essència Rototom Sunsplash aterrarà en la capital colombiana, Bogotà, i en concret en l’escenari del macro teatre públic i a cel obert de La Media Torta, en una cita prevista per al 13 de maig.

Després, una setmana de marge per a tornar a creuar l’Atlàntic i dos nous destins per a acomiadar, sonorament, maig: Màlaga (di-ssabte 20, Ventorillo del Cura) amb Raphael, Phango i DJLion, i el madrileny Trashcan Music Club (27 de maig) per a rebre al triplet Unity Sound, Supah Frans i Mas Jahma.

Juny transitarà per Ginebra (dia 1, sala L’Usine, amb Lady Leshurr); i, ja de tornada a Espanya, per Cadis (10 de juny, Chiringuit­o Gran Baba, amb Cool Up Records i Pauliño, entre altres); i Alacant (20 de juny).

La recta final del mes també serà agitada, amb noves festes de presentaci­ó en la italiana Bergamo (22, 23 i 24 de juny, en l’espai Edoné, amb Horace Andy, Forelock, Rootical Foundation i Chiskee); el quiosquet Waikiki de Tarifa (Cadis) el 23, amb el trident Germà L, Clan Roots i Fack Escratx; A Fabrica Da Luz de la localitat de Parada de Sil, a Orense (24); i Las Dalias, a Eivissa, el 29.

Lisboa i València completara­n el tour de launch parties. Serà el 8 de juliol, en el cas de la capital portuguesa, amb un esdevenime­nt organitzat pel col·lectiu Selajahfar­y en el Centre Cultural Adao; i el 20, en el marc de Concerts de Vivers, sonarà tota una icona del festival: Alborosie, al costat d’Auxili i Borumbaia Percussió.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? Imatge de la Shabba Party del Rototom que es va dur a terme el passat 2022 a la capital anglesa, Londres.
MEDITERRÁN­EO Imatge de la Shabba Party del Rototom que es va dur a terme el passat 2022 a la capital anglesa, Londres.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain