El Periódico Mediterráneo

Un Castelló acollidor

- IGNASI Garcia* *Candidat a l’alcaldia per Compromís per Castelló

Estem a 23 dies del 28 de maig i ens juguem molt per seguir construint un Castelló acollidor que cuida les persones i que consolide les transforma­cions que hagueren sigut inimaginab­les sense Compromís al govern. I, soc i som conscients que queden moltes coses per fer, però volem seguir treballant per crear una ciutat de drets, serveis i oportunita­ts per a totes i tots.

Volem i treballem per uns serveis públics de qualitat. Per a una millor sanitat, una millor educació, que impulsen al tercer sector i amb polítiques actives per la inclusió. Les darreres crisis han posat de manifest que el paper de les institucio­ns ha de ser el de actuar com un escut social, per què necessitem protegir allò que ens cuida i que garanteix el nostre benestar com a societat, i aquest sempre és un eix prioritari per a Compromís.

Cal donar un nou impuls a la sanitat. Volem augmentar la inversió per donar-li un gir de 180 graus a la sanitat, com hem fet amb l’Educació. I, per Castelló ho tenim clar: dotarem de més recursos a l’atenció primària, d’un nou centre de salut a Sequiol per descongest­ionar Palleter, d’Urgències 24 hores al Raval Universita­ri i continuare­m lluitant per avançar i fer realitat el nou Hospital General amb habitacion­s d’ús individual i personal necessari per garantir el bon funcioname­nt de tots els serveis, perquà és una infraestru­ctura vital per a Castelló, i els ho dic, malauradam­ent amb coneixemen­t de causa, i agraïnt des d’ací a tot el personal el magnífic treball que fan cada dia.

En educació, hem fet molt però volem fer més. Seguirem dignifican­t aules, amb escoles noves, com l’Elcano, Mestre Canós, Armelles i Bisbe Climent. Superarem les 500 places de 2 anys a tots els centres, completant la xarxa pública de 0-3 anys. A més a més, generarem una FP forta i arrelada al territori, amb el nou centre al Grau per a la família marítimo-pesquera, i l’ampliació del Vicent Castell per a la Química. I no ens oblidem dels Conservato­ris, una fita que es sumarà als 103 milions d’inversió educativa del pla Edificant a la ciutat.

PER A UN

Castelló amb més i millors serveis públics, cal continuar lluitant per unes polítiques inclusives, garantint el dentista als col·lectiu vulnerable­s i l’atenció de la salut mental als centres sanitaris i educatius. I construint més places públiques per a gent major d’acord amb un nou model d’envellimen­t que fomente l’autonomia, començant amb la nova residència al carrer Onda, i als centres de dia i ocupaciona­ls. Exemples? Els en dic tres: reforçarem el funcioname­nt del Centre d’Alzhéimer La Pineda, el nou Centre de Párkinson i l’ampliació d’Ateneu a Tetuán XIV. Un Castelló per a totes i tots.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain