El Periódico Mediterráneo

Xarxa Teatre celebra demà els seus 40 anys amb un gran xou

Primera funció de l’espectacle ‘XL’ amb la participac­ió d’altres dos companyies de prestigi

- R. D. M. comarcas@epmediterr­aneo.com

Quatre dècades innovant per apropar la cultura popular a tots els públics. Xarxa Teatre celebrarà demà en gran a la nit el seu 40é aniversari a Vila-real, a casa, amb el seu públic, i ho farà amb l’estrena de l’espectacle XL, una coproducci­ó internacio­nal que compta amb vora de 30 artistes i on participar­an també altres dos de les companyies internacio­nals amb més recorregut pel món, com són Générik Vapeur (França) i Tchyminiga­gua (Colòmbia).

La regidora d’Innovació Cultural, Noelia Samblás, va presentar ahir, al costat dels directors de Xarxa Teatre, Nel·lo Vilanova i Leandre Escamilla, i els representa­nts de les altres dues agrupacion­s, aquest xou itinerant.

Samblás va felicitar la companyia per aquest aniversari i va destacar que al llarg d’aquests anys els seus espectacle­s s’han representa­t a més de 40 països. «Xarxa Teatre és una companyia de teatre de carrer referent al món, que mai ha perdut el seu vincle amb Vilareal i que no podia faltar en aques

ta 35a edició de FITCarrer, perquè a més, Nel·lo Vilanova va ser un dels impulsors d’aquest festival i el seu primer director», va dir.

També va agrair la participac­ió de les companyies internacio­nals Générik Vapeur i Tchyminiga­gua, així com la col·laboració de la Cooperativ­a Catòlica Agrària, representa­da pel seu president, Juanjo Ortells, i el seu director, Sergio Fuster, que ha cedit les instal·lacions per als assajos del xou.

Leandre Escamilla, un dels directors de Xarxa Teatre, va subratllar que XL és un espectacle que vol «recuperar el carrer com a es

pai de convivènci­a entre els artistes i el públic» i on «el més important és el viatge» que faran pels carrers de Vila-real, per la qual cosa ha animat els assistents a deixarse portar i acompanyar els artistes en el seu recorregut urbà.

COMENÇA FITCARRER Abans de vibrar amb aquest xou, que tindrà lloc demà a les 22.30 hores a la plaça Major, els veïns poden gaudir ja a partir de hui amb la primera jornada de FITCarrer, que ompliran de diversió i moltes arts escèniques diferents racons de Vila-real fins al diumenge.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? Foto de família de la presentaci­ó de l’espectacle ‘XL’, amb el qual Xarxa Teatre celebrarà el seu 40é aniversari demà.
MEDITERRÁN­EO Foto de família de la presentaci­ó de l’espectacle ‘XL’, amb el qual Xarxa Teatre celebrarà el seu 40é aniversari demà.
 ?? ?? Els artistes assagen estos dies en la seu de la Cooperativ­a Catòlica Agrària.
Els artistes assagen estos dies en la seu de la Cooperativ­a Catòlica Agrària.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain