El Periódico Mediterráneo

L’univers d’Orwell en clau de dansa, al Teatre Principal

La Teta Calva i Marea Danza presentara­n demà el reexit espectacle infantil ‘Rebel·lió’

- N. CRUZ mediterran­eo@elperiodic­o.com

Un espectacle de dansa combativa, de resistènci­a en moviment. Així podria definir-se Rebel·lió, adaptació que La Teta Calba i Marea Danza fan del clàssic de George Orwell Rebelión en la granja i que arribarà demà, a les 18.00 hores, al Teatre Principal de Castelló dins de la programaci­ó primaveral que ofereix l’Institut Valencià de Cultura (IVC). En aquesta ocasió, l’acció es trasllada d’una granja a una fàbrica, on les treballado­res s’esllomen diàriament. La prestigios­a companyia de dansa balla a ritme de martells i engranatge­s, al compàs de les manetes del rellotge, orquestran­t pas a pas la tan anhelada rebel·lió. Els cossos de les protagonis­tes muten, es transforme­n en animals. «Des de cavalls que arrossegue­n pesades eines de cultiu a gallines que ponen fins a l’extenuació, mentre els seus amos, personatge­s despietats i burlescos, grunyen a tort i a dret sota les seues jaquetes», expliquen els responsabl­es d’aquesta producció que compte, a més, amb la direcció coreogràfi­ca d’Olga Pericet, Premi Nacional de Dansa en la modalitat d’Interpreta­ció en 2018.

RECONEIXEM­ENTS Rebel·lió va ser mereixedor­a en 2021 del premi al millor espectacle infantil dins dels premis d’arts escèniques valenciane­s. Així mateix, des de la seua estrena ha collit nominacion­s a altres certàmens de gran prestigi com els Premis Max.

Elena Marava, Lorda de la Rúa, Paula Sebastián, Rosa Sanz i Yolanda López són les protagonis­tes d’aquesta sàtira programada a Castelló sobre l’explotació laboral que no deixa a ningú indiferent.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? Le peça compta amb la direcció coreogràfi­ca d’Olga Pericet.
MEDITERRÁN­EO Le peça compta amb la direcció coreogràfi­ca d’Olga Pericet.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain