El Periódico Mediterráneo

Espectacle­s i ‘performanc­es’ inundaran fins demà diversos racons de la ciutat Donen el Premi Ramon Batalla

Art i creativita­t a grans i menuts per a traslladar la seua màgia, als huit directors que ha tingut el certamen

- DAVID DONAIRE ddonairepi­tarch@epmediterr­aneo.com

Des d’ahir, les arts escèniques són un vianant més que conviu als carrers de Vila-real. Un veí que durant tres dies se’l podrà veure en nombrosos llocs de la ciutat (en els carrers de vianants del centre, el Teatre Tagoba, el parc de la Maiorasga, la plaça José Soriano, la plaça Major...) per a fer passar una estona d’allò més entretingu­da i divertida tant a grans com menuts.

El Festival Internacio­nal de Teatre de Carrer (FITCarrer) torna a ensenyar el seu múscul artístic i 19 companyies desfilaran fins demà per diversos racons del municipi per a donar forma a una 35a edició del certamen que any rere any no deixa de sorprendre els assistents.

Ahir, en la jornada inaugural, després d’un matí de jornades profession­als al Tagoba, l’acció es va desplaçar als carrers de vianants del cor de la ciutat, on

Reconeixem­ent

dos iaios nassuts obstinats a escometre missions impossible­s ( Grands, de Xa! Teatre), dos especialis­tes a l’hora d’inaugurar esdevenime­nts ( La Inauguraci­ó, de Las Kakofónica­s) i un concert en bicicleta ( Music on Cycle, de Ladinamo) van provocar rialles i boques obertes als centenars de vila-realencs que es van deixar portar pel teatre.

Després d’aquests xous itinerants, la plaça José Soriano va acollir Mort de riure, de Los Galindos, mentre que el parc de la Maiorasga va albergar els tres últims espectacle­s de la jornada inaugural. Cal destacar sobretot Cubo, de la companyia italiana Eventi Verticali, on cossos, llums i ombres es fonien en l’interior d’un cub tridimensi­onal suspés en l’aire.

Homenatge a la trajectòri­a

Abans de començar les perfomance­s, ahir al migdia va ser el moment dels homenatges. El premi Ramon Batalla l’han atorgat enguany als huit directors del FITCarrer que durant els 35 anys de festival han portat endavant el certamen. Així, l’alcalde, José Benlloch, i la regidora d’Innovació Cultural, Noelia Samblás, van lliurar el guardó a Nel·lo Vilanova, Xavier Pegueroles, Joan Raga, Tomás Ibáñez, Sergi González (no va poder assistir), Domingo Martínez, Pau Ayet i Sara Recatalà (actual responsabl­e).

Els espectacle­s continuara­n hui a partir de les 11.30 i s’estendran fins a la mitjanit. Un dels xous més destacats serà XL, una coproducci­ó internacio­nal que Xarxa Teatre estrenarà aquesta nit (22.30, plaça Major) per a celebrar el seu 40é aniversari.

 ?? ?? Els IX Premis Ramon Batalla posen en valor el treball de tots els directors que ha tingut el festival.
Els IX Premis Ramon Batalla posen en valor el treball de tots els directors que ha tingut el festival.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain