El Periódico Mediterráneo

Vila-real tanca el protocol de seguretat per al bou de carrer

Una vintena de voluntaris col·laboren amb Policia Local i Creu Roja en els actes taurins

- JOSEP CARDA jcarda@epmediterr­aneo.com VILA-REAL

Una vintena de persones col·laboraran amb la Policia Local, Protecció Civil i Creu Roja per a garantir la seguretat i donar una resposta tan ràpida com siga possible, quan es necessite, en els actes taurins que s’inclouen en la programaci­ó de les festes que Vila-real celebra, del 12 al 21 de maig, en honor a Sant Pasqual. També el departamen­t de Servei Públics s’implica en aquestes accions, com a encarregat­s del muntatge de la infraestru­ctura de la vila.

Una programaci­ó oficial que ha estat aprovada definitiva­ment pel Consell Rector de Festes, en la sessió celebrada a la sala de plens de l’ajuntament, que va presidir el regidor de l’àrea, Diego Vila, i en la qual el president de la Junta de Festes, Toni Carmona, va donar compte de les activitats preparades per aquest organisme, en col·laboració amb la Comissió de

Penyes i altres col·lectius locals.

Pel que fa als festejos taurins, especialme­nt els relacionat­s amb el bou de carrer, el regidor Vila explica a Mediterrán­eo que es tindrà una cura especial en el desenvolup­ament dels dos tancaments de bous --el del primer dissabte de festes, amb sis exemplars de la ramaderia de Julio de la Puerta; i el del dijous, que estarà protagonit­zat pel ferro de Carlos Núñez--, en els quals, a més del recinte d’infermeria que s’instal·la al Barranquet, es disposarà de tres ambulàncie­s repartides per tot el recorregut.

CANVIS // Un recorregut que, com va avançar aquest periòdic setmanes enrere, modifica el lloc d’eixida per a evitar el gir immediat que havien de fer els bous només eixir, la qual cosa dificultav­a un començamen­t ràpid de la carrera i generava certa insegureta­t. A més, dels punts d’atenció estàtics, també hi haurà altres dos d’itinerants, també atesos per Creu Roja.

A més dels dos tancaments, s’han programat exhibicion­s de bou al carrer, a més de les del primer dissabte i el dijous, els dies 16 (dimecres) i 20 (segon dissabte). També hi haurà vaquetes i una exhibició d’emboladors.

 ?? ?? La reunió amb voluntaris i organitzac­ions s’ha celebrat a la sala de formació de la prefectura de la Policia Local.
La reunió amb voluntaris i organitzac­ions s’ha celebrat a la sala de formació de la prefectura de la Policia Local.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain