El Periódico Mediterráneo

Canet invertirà 192.000 € per a regenerar l’entorn del calvari

L’empresa Grupo Ravi remodelarà els accessos a l’ermita, que fa poc la van rehabilita­r

- DAVID DONAIRE ddonairepi­tarch@epmediterr­aneo.com

Canet lo Roig ja ha triat l’empresa que s’encarregar­à de regenerar l’entorn del calvari. Grupo Ravi és la companyia que s’ha emportat l’adjudicaci­ó de les obres, que compten amb un pressupost de 192.400 euros.

L’oferta d’aquesta constructo­ra és la més avantatjos­a per als interessos de l’Ajuntament d’entre les tres ofertes que va rebre per a guanyar el concurs públic. Tal com apareix en la Plataforma de Contractac­ió, el període d’execució dels treballs és de cinc mesos.

L’objectiu és recuperar aquest espai per a ús i gaudiment dels veïns en una zona que estarà protagonit­zada per l’ús de la ceràmica. Cal recordar que aquest projecte presentat pel consistori de Canet va ser l’any passat un dels guanyadors del cinqué concurs de regeneraci­ó urbana (CRU) que impulsa la Diputació per a premiar

projectes que aposten pel taulell com a element clau. Aquest guardó (la iniciativa va quedar en segona posició) va permetre a l’Ajuntament rebre una subvenció de l’entitat provincial de 225.000 euros per a escometre les obres.

ESPAI EN DESÚS La constructo­ra actuarà sobre una superfície de 2.700 m², amb la finalitat de recu

perar el camí, l’entorn i els serveis públics que serveixen per a accedir a l’ermita (que ja han rehabilita­t prèviament) que corona la zona del calvari. Una de les primeres tasques que portaran a terme és millorar el camí, que actualment és de terra, que recorre tot el monticle formant una espiral. «Volem que la zona del calvari, pràcticame­nt en desús ara mateix, es convertisc­a en una zona representa­tiva dels orígens de Canet», va explicar l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, quan va donar a conéixer les caracterís­tiques del projecte.

‘CAMÍ DE RAJOLES GROGUES’ El projecte, que va ser elaborat per l’estudi d’arquitectu­ra La Erreria, s’anomena Camí de rajoles grogues, en referència a El mago de Oz, i planteja crear una gran catifa ceràmica que done cabuda a tots els usos que puga necessitar el poble en eixa zona, des d’acollir espectacle­s, celebrar esdevenime­nts populars o ser un espai de descans.

Aquesta catifa ceràmica tindrà forma d’espiral i connectarà tots els camins per a possibilit­ar una visió 360 graus respecte a la lloma. Tot això permetrà que la forma d’accedir a la futura plaça polifuncio­nal siga múltiple.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? Vista panoràmica del calvari, que és un monticle sobre el qual està situada una ermita de mitjans del segle XVIII.
MEDITERRÁN­EO Vista panoràmica del calvari, que és un monticle sobre el qual està situada una ermita de mitjans del segle XVIII.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain