El Periódico Mediterráneo

La Nit de l’Art de Castelló 2023 ofereix 100 activitats en 40 espais

El programa enguany és més eclèctic que mai, amb dansa, música, performanc­e i rutes guiades La ciutat obri les portes de diferents espais culturals des del divendres fins a la mitjanit del dissabte

- R. D. M. mediterran­eo@elperiodic­o.com www.nitdelartc­astello.com.

Cent activitats componen el programa d’aquest cap de setmana en una nova edició de la Nit de l’Art de Castelló. La cita, en les seues dues jornades, divendres 12 i dissabte 13, comptarà aquest any amb un programa més eclèctic que mai, amb dansa, música, performanc­e, instal·lacions, tallers, rutes i visites guiades, xerrades i accions al carrer, a més d’obrir fins 40 espais i exposicion­s per tota la ciutat i estudis d’artistes fins a la mitjanit.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló impulsa la iniciativa amb l’Associació Asaco, amb la col·laboració amb projectes específics del Consorci de Museus de la Comunitat, la Diputació Provincial i l’UJI. A més, Castelló estableix un intercanvi amb la Nit de l’Art d’Altea, amb l’Homenatge a l’aigua de Jean Cocó al Metcas, i obri de nou l’agenda a associacio­ns, entitats, col·lectius, artistes i institucio­ns, des de

l’Escola d’Arts i Superior de Disseny i el Col·legi d’Arquitecte­s o el Conservato­ri Profession­al de Dansa, entre molts altres.

Des del divendres a les 18.00 hores fins al dissabte a mitjanit, la ciu

tat obri les portes dels seus espais culturals i la Nit de l’Art pren el carrer, amb iniciative­s que van des d’una immersió creativa sota el títol d’Implicar- te al carrer Cavallers, amb Pere Ribera i Mocete; a les per

formances com la dedicada a Goya i el seu univers, Volaverunt, divendres, a càrrec de Maria Carmen López Olivares, Tere Colomé, Melchor Zapata, Agustín Falomir, Tania Traver, Agustina Ortega i Georgia Iordache amb pintura en viu a Cavallers; a Mario Varela a la plaça de les Aules; o la Labor Intro-poética, del Col·lectiu El Almadar a Notari Mas, amb Marcelo Díaz, Ruth Sancho, Eloy Sánchez, López Olivares i Carlos Martínez, entre altres.

De la desfilada de moda de l’alumna de l’EASD al mateix centre, a la performanc­e Perception­s de Col·lectiu Cúmul, es passa a l’actuació musical de Veus Atrevides o Las Fellini o Cant d’Estil o el Prostíbulo poético al Reial Casino Antic, on es farà una visita al mural de Ramón Catalá. I la dansa pren protagonis­me, amb les actuacions d’alumnat del Conservato­ri Profession­al de Castelló i el Conservato­ri Calasancio. De les activitats familiars de la Reconnexió natural es connecta amb el circ de La Finestra Nou Circ a Hort dels Corders.

Aquest any, a més de l’obertura d’11 estudis, com els d’Anna Vernia, Arte Blanco, Take Away o Jorge Ortiz, entre altres, s’ha establert, per al dissabte, quatre rutes, que recorreran diferents espais i exposicion­s. Més info:

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? L’alcaldesa de Castelló va presentar ahir la nova edició de la Nit de l’Art amb alguns dels seus protagonis­tes.
MEDITERRÁN­EO L’alcaldesa de Castelló va presentar ahir la nova edició de la Nit de l’Art amb alguns dels seus protagonis­tes.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain