El Periódico Mediterráneo

Béns preciosos

- MIGUEL Ferrer* *Alcalde de Xodos

Sempre fem memòria d’alguna cosa quan l’hem perdut o ja no està, quan ja és massa tard per recuperar-ho. A Xodos no volem que ens passe això. Ens referim a la sequera que patim pel canvi climàtic i que fa tindre en perill un bé tan bàsic i necessari com és l’aigua. Necessari per a la vida quotidiana de les cases, però també per als negocis actuals i els que han de vindre.

Ens juguem la prosperita­t del poble. L’aigua ha sigut i és un mal de cap per aquesta corporació i per a les que han estat abans. I cap ha trobat la solució. No és fàcil de gestionar l’abastiment d’aigua al poble, ja que has de preveure quina quantitat d’aigua serà precís per a una població fixa entre setmana de 70-80 habitants i un altre satèl·lit que viu els caps de setmana de 300-400. O més que acudeixen als actes multitudin­aris com ara els pelegrins de les Useres o la Penyagolos­a trails.

De ben xicotets recordem el tac-tac de la màquina foradant per tractar de trobar l’aigua.

Des de l’Ajuntament de Xodos hem fet la nostra tasca impedint perdre el que no ens sobra. Així hem substituït en els últims dos anys tota la infraestru­ctura, ja que és vella i pateix moltes fugues. També hem gestionat l’obra de substituci­ó de la línia d’alimentaci­ó al poble, també vella i constantme­nt amb problemes d’obstruccio­ns per la calç.

Hem garantit l’abastiment a la població utilitzant cubes, finançades per la Diputació de Castelló.

Ara toca fer un pas endavant i buscar una solució a llarg termini.

DES DE LA

Diputació existeix un pla de l’aigua per interconne­ctar les fonts d’abastiment per portar aigua de les dessalador­es vora del mar a prop del pic Penyagolos­a i que arribe a les nostres cases, espais públics, l’agricultur­a, ramaderia i negocis, entre altres.

Aquesta obra és necessària perquè les poblacions venidores puguen tindre un espai on viure i quedar-se amb un bé fonamental com és l’aigua. És per això que les institucio­ns hem de treballar conjuntame­nt per trobar, també, un segon pou per al poble que siga garantia de vida per a Xodos.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain