El Periódico Mediterráneo

El Principal de Castelló rep Ariadna Gil amb ‘Encara hi ha algú al bosc’

L’obra és un relat del conflicte dels Balcans i es representa hui a les 19.00 hores Montse Esteve, Òscar Muñoz i Magda Puig, entre els actors del repartimen­t

- N. C. mediterran­eo@elperiodic­o.com CASTELLÓ

El Teatre Principal de Castelló obri hui les seues portes, a les 19.00 hores, per a rebre a l’actriu Ariadna Gil al capdavant de l’obra Encara hi ha algú al bosc. Es tracta d’un relat de les superviven­ts de la violència sexual en la guerra dels Balcans, en diàleg amb una autoficció signada per la dramaturga Anna Maria Ricart Codina.

GUERRA Entre 25.000 i 50.000 dones van ser víctimes de violació com a arma de guerra durant el conflicte dels Balcans (1991-2001). El col·lectiu artístic Cultura i Conflicte va dur a terme un minuciós treball de recerca periodísti­ca i de creació escènica. Diversos viatges a Bòsnia i Hercegovin­a i moltes hores de conversa amb les superviven­ts de les violacions com a arma de guerra que es van cometre han permés desenvolup­ar un triple

treball (documental, teatre i fotografia) sobre les dones que van sobreviure a les violacions sistemàtiq­ues durant la guerra a Bòsnia i Hercegovin­a i sobre els fills nascuts dels embarassos forçats, que ara tenen al voltant de 25 anys. És en aquest punt, uns 25 anys després, on se situa l’obra interpreta­da per per la catalana Ariadna Gil, a més de Montse Esteve, Òscar Muñoz, Magda Puig, Judit Farrés, Erol Lleri i Pep Pascual.

«Una de les tasques de la cultura és fer-nos reflexiona­r al voltant de temes d’actualitat i aquesta

obra, Encara hi ha algú al bosc, ens porta un assumpte molt dur com és el de la violència sexual durant les guerres, que malauradam­ent s’hi repeteix en cadascuna», comenta el delegat territoria­l de l’Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes, qui remarca «l’extraordin­ari paper dels actors que posen veu a aquesta realitat moltes vegades ocultada».

ABONAMENT I ENTRADES Aquesta representa­ció està inclosa dins de l’abonament general i reduït de primavera del Teatre Principal de

Castelló. Les entrades soltes per a aquesta representa­ció tenen un preu de 3 a 20 euros i es poden adquirir en la taquilla electrònic­a de l’IVC ( https://taquilla.ivc.gva.es/janto/).

DESCOMPTE Cal recordar que quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’Espai d’Art Contempora­ni (EACC) s’obté un tiquet Entrada i + que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o a l’Auditori i Palau de Congressos, entrades per als espectacle­s amb un descompte que pot arribar al 50%.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? L’actriu catalana Ariadna Gil encapçala aquesta obra que reflexiona sobre la violència sexual a la guerra dels Balcans.
MEDITERRÁN­EO L’actriu catalana Ariadna Gil encapçala aquesta obra que reflexiona sobre la violència sexual a la guerra dels Balcans.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain