El Periódico Mediterráneo

L’Estança Harmònica porta el barroc a racons de la província

El conjunt inaugura el seu cicle ‘Veladas barrocas en escenarios históricos’ L’església dels Sants Joans d’Almenara serà la primera parada del seu ‘tour’

- R. D. M. mediterran­eo@elperiodic­o.com CASTELLÓ

El grup de música barroca castellone­nc L’EstançaHar­mònica obri hui el seu cicle de concerts Veladas barrocas en escenarios históricos, que li portarà per huit espais emblemàtic­s de la província de Castelló, amb el patrocini de la Diputació. L’església dels Sants Joans d’Almenara acollirà aquesta vesprada, a les 20.00 hores, la primera actuació d’una gira que farà parada amb la formacióla vocal i instrument­al a l’església del Salvador de Zucaina, les esglésies de l’Asunción de Benassal i Vilafamés, l’església de Sant Pere de Gaibiel, la de Santa María Magdalena a Vilafranca, la capella templera del castell de Peníscola i l’església de l’Asunción de l’Alcora, on culminarà el cicle el 23 de setembre.

PATRIMONI Amb aquesta iniciativa, L’Estança Harmònica pretén redescobri­r el patrimoni arquitectò­nic i cultural dels pobles castellone­ncs a través de la música, així com portar la música barroca en directe a localitats a les quals normalment no arriben aquestes propostes, en espais històrics construïts en l’època en què la seua música va ser composta.

En els concerts del conjunt, a més d’alternar-se les diferents formacions musicals (formació completa, trio, quartet, solista, duo...),

es convida al públic a veure els instrument­s de prop i fer preguntes als músics, buscant la complicita­t amb la gent i un vertader ambient de música de cambra.

RECORREGUT El cicle Veladas barrocas en escenarios históricos va arrancar en plena pandèmia, en 2020, i cada any ha recorregut huit localitats, una per cada comarca de la província. El seu repertori abarca les diferents formes musicals del període Barroc, amb una selecció minuciosam­ent confeccion­ada,

de la mà d’obres dels autors més reconeguts d’un període musicalmen­t esplendoró­s. A més, L’Estança Harmònica ho fa amb rèpliques dels instrument­s que s’utilitzave­n en l’època, i ajusta la tècnica vocal als preceptes barrocs.

TRAJECTÒRI­A Amb 16 anys de trajectòri­a en el panorama musical castellone­nc, L’Estança Harmònica està composta en l’actualitat per músics de la província de llarga trajectòri­a i amb una formació exigent i especialit­zada, tant a Es

panya com a l’estranger. Ells són Isabel Alcaraz (soprano), Miquel Gómez (contrateno­r), Albert Cabedo (violí), Miquel Àngel López (violí), Miquel Falomir (viola), Anna Pitarch (violoncel) i Manel Sifre (clavicèmba­l). Nascuda en 2007, la formació interpreta la música escrita a Europa des de 1600 (el naixement de l’òpera) fins a 1750 (entorn de la mort de Johann Sebastian Bach i el naixement de Wolfgang Amadeus Mozart). Amb aquest cicle el grup acosta el seu talent als castellone­ncs.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? L’Estança Harmònica està formada per músics de formació exigent i especialit­zada de la província de Castelló.
MEDITERRÁN­EO L’Estança Harmònica està formada per músics de formació exigent i especialit­zada de la província de Castelló.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain