El Periódico Mediterráneo

Almassora, Borriana i l’UJI seran escenaris d’excepció de la dansa

La segona edició de la iniciativa ‘Impuls a la Dansa’ es desenvolup­arà en aquests i altres espais Han selecciona­t 10 companyies valenciane­s per a participar en estades tècniques i de creació

- N. CRUZ mediterran­eo@elperiodic­o.com CASTELLÓ

Dansa València inicia el projecte Impuls a la Dansa per a acompanyar, estimular i facilitar el coneixemen­t de la dansa des de múltiples eixos, localitzac­ions i dates. Enguany, l’experiènci­a arribarà fins a Borriana, Almassora i la Universita­t Jaume I de Castelló, a més de Villena, Silla, el Puig de Santa Maria, Aldaia, Aielo de Malferit, Dénia i L’Escorxador d’Elx.

El festival, organitzat per la Conselleri­a d’Educació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, situa així les arts del moviment en nous espais del territori, amb la complicita­t del Circuit Cultural Valencià i dues línies de treball marcades: la formació d’un col·lectiu de programado­rs d’espais escènics municipals i les estades i les mediacions remunerade­s d’artistes i companyies valenciane­s als municipis i les entitats adherides al programa.

SESSIÓ FORMATIVA El dimarts es va celebrar a Fanzara la segona sessió formativa per a programado­rs sota el títol Segon Impuls. La cita va arrancar amb una posada en comú dels projectes d’aquesta edició i una anàlisi del desenvolup­ament de dinàmiques sobre i per a la dansa a la província de Castelló.

La sessió va constar d’una for

mació pràctica a càrrec de Paula Escamilla i un taller sobre twerk, estil de dansa associat a la música urbana que es va poder apreciar durant la batalla de ball organitzad­a per València City Cypher en l’última edició de Dansa València.

En aquestes jornades, disseminad­es al llarg de l’any, els programado­rs visiten centres de referència territoria­ls, com ara l’Espai LaGranja de València, que va ser seu del primer Impuls, o el CCCE L’Es

corxador d’Elx d’Alacant. Així mateix, es coneixerà en profundita­t el funcioname­nt del mercat escènic balear, Fira B, com a aproximaci­ó a les realitats veïnes.

L’OBJECTIU La idea en aquestes sessions de formació és, com en la passada edició, acostar la realitat de la creació coreogràfi­ca que es du a terme dins i fora del territori i proporcion­ar coneixemen­ts específics sobre les arts del movi

ment. Les companyies selecciona­des per convocatòr­ia pública per a participar en aquesta segona edició d’Impuls a la Dansa i que gaudiran d’una de les tres classes d’estades (tècniques, de creació i de mediació) han sigut Bernat Macià, Cia. Marroch, Mar García i Javi Soler, Cia. Manzanera, Cia. La Siamesa, Irene de la Rosa, Over & Out, Débora Ruiz i Cristina Martí, Columpiant la Dansa i Elvira Madrigal. Tota la informació de les ma

teixes, espais concrets i especifica­cions, es pot consultar en la pàgina web del diari Mediterrán­eo.

MEDIACIÓ Una altra de les novetats plantejade­s en aquesta edició, gràcies a la col·laboració del Circuit Cultural Valencià, és la realitzaci­ó als municipis involucrat­s d’una acció de mediació lúdica amb els públics locals, desenvolup­ada pel col·lectiu Dánzate, titulada Me encanta bailar, pero se me da fatal.

 ?? X ?? La localitat de Fanzara va acollir la reunió dels programado­rs que participen en aquesta iniciativa de la Conselleri­a de Cultura.
X La localitat de Fanzara va acollir la reunió dels programado­rs que participen en aquesta iniciativa de la Conselleri­a de Cultura.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain