El Periódico Mediterráneo

El Trovam 2023 fa públiques les primeres confirmaci­ons

Jimena Amarillo, Rodrigo Cuevas i La Plazuela, entre els protagonis­tes

- N. C. mediterran­eo@elperiodic­o.com CASTELLÓ

La Fira Valenciana de la Música Trovam va presentar ahir un avançament de la programaci­ó artística de la seua onzena edició, que es desenvolup­arà entre el 9 i l’11 de novembre a Castelló. La Fira mantindrà la seua vocació d’aparador de l’escena musical valenciana amb la presència d’intèrprets com Jimena Amarillo, El Diluvi, Pep Gimeno Botifarra, Esther, Maluks, La Maria i Noelia Llorens Titana. A més, actuaran Margarita Quebrada, Caramelo, Holistiks i Ana Zomeño. El cartell enguany es completa amb bandes i solistes arribats d’altres punts de l’Estat, com els andalusos La Plazuela, l’asturià Rodrigo Cuevas, la navarresa Olaia Inziarte, els murcians Awakate i el català Pol Batlle.

D’aquesta manera, el Trovam oferirà al públic castellone­nc actuacions de gèneres molt diversos amb l’objectiu de donar testimoni de l’heterogene­ïtat que caracterit­za el panorama musical actual amb la inclusió de propostes de pop, rock, mestissatg­e, rap, trap, reggaeton, cançó d’autor i música tradiciona­l. Aquesta varietat del cicle també es traslladar­à a les llengües que fan servir els intèrprets, amb cançons en valencià, castellà, asturià, basc i anglés.

PRESENTACI­ONS Els diversos escenaris de la Fira acolliran els directes d’alguns dels artistes valencians amb més seguidors actualment. És el cas del grup El Diluvi,

que farà sonar el seu folk modern fusionat amb la cúmbia, el reggae i els ritmes d’arrel, entre altres estils. A Castelló també estarà Pep Gimeno Botifarra, la gran veu de la música tradiciona­l valenciana, que posarà sobre l’escenari el seu treball més recent, Ja ve l’aire. Així mateix, la música d’arrel és el punt de partida de L’Assumpció, primer disc de La Maria.

D’altra banda, Jimena Amarillo presentarà el seu La pena no es cómoda i amb més novetats arribarà Maluks. A més, la vinarossen­ca Esther interpreta­rà el seu disc Les cartes que mai vaig cremar.

La resta d’artistes que partici

paran en l’edició 2023 de la Fira Trovam seran anunciats abans de l’estiu. Com en passades edicions, enguany està previst que actue una quarantena de grups per a continuar exercint d’aparador de la creació musical actual i punt de trobada de referència del sector. En aquest sentit, Trovam ha consolidat el seu posicionam­ent com una de les fires estratègiq­ues de la indústria musical.

La Fira Valenciana de la Música Trovam és un cicle que està organitzat per la Valencian Music Associatio­n (VAM!) en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura i l’Ajuntament de Castelló.

 ?? MEDITERRÁN­EO ?? Els murcians Awakate participar­an enguany en la Fira Valenciana de la Música.
MEDITERRÁN­EO Els murcians Awakate participar­an enguany en la Fira Valenciana de la Música.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain