El Periódico Mediterráneo

Castelló rep a Susana Baca, figura clau de la música llatinoame­ricana

La cantant és una referència del folklore peruà, a més d’una defensora social L’IVC organitza aquest concert i ofereix diumenge l’obra ‘El pare’

- E. G. mediterran­eo@elperiodic­o.com ‘EL PARE’

Una gran dama de la música, en un gran escenari». Així és com el delegat territoria­l de l’Institut Valencià de Cultura defineix a Susana Baca, quie hui ofereix, a les 20.00 hores, un gran concert al Teatre Principal de Castelló.

La gran artista peruana és una figura clau de la música de tota Llatinoamè­rica i especialme­nt al seu país, al Perú, on va ocupar la cartera de ministra de Cultura. «Hem volgut que siga el Principal de Castelló l’escenari d’aquest concert, perquè creiem que és l’entorn més apropiat per a la seua veu i per a crear un ambient adient que acompanye la seua música», explica Ribes.

Baca (79 anys), un dels noms més rellevants del folklore peruà, és, a més de cantant i compositor­a, una gran investigad­ora i impulsora de la recuperaci­ó de les arrels afroperuan­es. Els més de vint treballs publicats al llarg de tota seua trajectòri­a configuren un mapa racial i emocional de vital importànci­a en la tradició de la cançó del seu país. Les seues lletres són una vertadera declaració d’intencions respecte a la situació de la dona, l’esclavitud i el racisme, a més d’un testimoni recuperat de nombroses veus i sons perduts pel pas del temps.

ENTRADES Les entrades per a aquest concert tenen un preu d’entre 3 i 15 euros i es poden adquirir en la taquilla electrònic­a de l’IVC ( https://taquilla.ivc.gva.es/janto/). A més, cal recordar que quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC s’obté un tiquet Entrada i + que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal o a l’Auditori i Palau de Congressos

Susana Baca, cantant, compositor­a i investigad­ora musical.

de Castelló, localitats per als espectacle­s benefician­t-se d’un descompte que pot arribar al 50%.

La programaci­ó cultural de l’IVC per aquest cap de setmana es complement­a amb una de les propostes teatrals més esperades del trimestre de primavera, com és el retorn de Josep Maria Pou amb l’obra El pare.

Aquest diumenge, a les 19.00 hores, una de les referèncie­s de la interpreta­ció com ho és Pou interpreta­rà a l’Andreu, un home de setanta-sis anys, culte, sorneguer i tossut que està perdent la memòria, però es resisteix a acceptar cap classe d’ajuda i rebutja tots els cuidadors que la seua filla, Anna, intenta contractar. El preu de les entrades, de 3 a 20 euros.

 ?? MEDITERRÁN­EO ??
MEDITERRÁN­EO

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain