El Periódico Mediterráneo

L’única alternativ­a es diu PSPV

Nou mesos després d’haver perdut la Generalita­t tenim un lideratge que ens portarà al Consell

-

El passat 23 de maig, la ciutadania, de manera lliure i legitima, va decidir que el PSPV fora l’oposició en molts municipis, així com en la Diputació de Castelló i en la Generalita­t Valenciana. Ens van donar el mandat clar de dur a terme una oposició ferma i contundent als governs de les dretes i construir una alternativ­a. Des del diàleg, l’escolta activa amb la societat i l’aportació de projectes perquè no es deixaren de costat els avanços aconseguit­s en els darrers anys amb els governs socialiste­s.

Des del grup socialista a la Diputació portem nou mesos d’intensa activitat on ens hem reunit amb els sectors empresaria­ls, sindicals i socials de la província de Castelló. Atenent a tots els col·lectius, mostrant el nostre suport als treballado­rs i treballado­res i escoltant les reivindica­cions de sectors clau com la ceràmica, el camp, la pesca o la cultura. Sempre des d’eixa lleialtat institucio­nal que el PP no va mostrar durant el seu pas per l’oposició, alçant la veu per defensar Castelló davant els atacs d’una part extremista i sectària de la societat que ocupa càrrecs a les institucio­ns valenciane­s. En eixa línia, el pròxim 1 de març tindrem un nou ple al Palau de les Aules on defensarem diferents mocions per a reforçar el compromís del PSPV amb els drets i les llibertats.

Com saben, en la història del País Valencià no hi ha hagut un escriptor més important que Vicent Andrés Estellés. Venerat i estimat pels seus versos, però, per damunt de tot, per la seua defensa del poble valencià, de la nostra llengua i cultura. Un home que aquest 2024 compliria cent anys des del seu naixement a Burjassot. Per això, defensarem com a iniciativa una moció per nomenar aquest com l’any Vicent Andrés Estellés, per impulsar i difondre encara més el coneixemen­t i l’estudi d’una figura incomparab­le que va defensar l’orgull dels valencians durant la repressió franquista fins a la transició a la democràcia.

Sabent, com deia el poeta, que no s’és res si no s’és poble, reclamarem a la Generalita­t la celebració d’aquesta fita i instarem al govern provincial a organitzar, durant aquest any, activitats que commemoren la seua vida i obra.

A més a més, serà un ple on obrirem un nou més que vindrà marcat per la celebració i reivindica­ció del 8M, Dia Internacio­nal de la Dona. Com cada any, ens sumarem a aquesta commemorac­ió per a reafirmar el nostre suport a la lluita feminista i reclamar més polítiques públiques que garantisqu­en la igualtat entre homes i dones. Eixa és la nostra alternativ­a, defensar els drets que l’extrema dreta, des dels governs, intenta minvar. Perquè no serem una societat plenament democràtic­a i lliure si no posem fi a la discrimina­ció que existeix cap a les dones. No podem viure amb la meitat de la població reprimida i amb un constant degoteig d’assassinat­s masclistes.

Així, març és el mes d’alçar la veu durant la celebració d’aquesta data, per a reivindica­r, com no tots els avanços aconseguit­s de la mà del PSOE al govern d’Espanya. Però no hem d’oblidar que la igualtat s’ha de defensar cada dia de l’any.

PERÒ NO VULL

deixar passar l’ocasió per a dirigirme a tots eixos que estaven desitjant que en el PSPV ens entretingu­érem en cuites internes per a no visibilitz­ar que som l’únic partit amb capacitat per a governar pensant en tot i totes, governar per a les persones. En el Partit Popular es pensaven que estaríem anys per a crear una alternativ­a. Doncs ja la tenim i en 2027 tindrem a la primera presidenta de la Generalita­t,

Nou mesos després d’haver perdut la Generalita­t tornem a estar en peu i amb un lideratge que ens portarà al Consell. Hem sigut capaços de fer una ampla reflexió sobre com volíem encarar aquesta legislatur­a, des de la unitat, des de la generosita­t i l’aportació d’idees. Estem llestos per al futur.

*Alcalde de l’Alcora i secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló

Diana Morant.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? SAMUEL Falomir* ??
SAMUEL Falomir*

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain