El Periódico Mediterráneo

Onda ajuda a estalviar impostos a les empreses

- R. D. M.

Durant tot 2023 i el que portem d’any, les empreses d’Onda que han apostat per les energies renovables o bé han invertit en zones que són Entitats de Gestió i Modernitza­ció (EGM), s’han estalviat un total de 25.681 euros en impostos municipals com l’ICIO. Una mesura que respon al programa d’incentius de l’Ajuntament per a fer costat a la indústria local, promoure el desenvolup­ament sostenible i fomentar la transició cap a energies netes.

Segons dades de l’àrea de Tresoreria i Rendes, encapçalad­a per María Prades, al llarg de l’últim any i mig s’han revisat i aprovat un total de sis expedients d’empreses locals, que s’han beneficiat de fins al 95% de bonificaci­ó en l’Impost sobre Construcci­ons, Instal·lacions i Obres (ICIO).

En 2023, l’estalvi va ascendir a 2.487 euros i el present any el consistori ha experiment­at un notable augment en les sol·licituds d’ajudes per instal·lacions d’equips d’energia solar, fins a 15 en els tres primers mesos. Així mateix, els veïns que instal·len plaques fotovoltai­ques als seus habitatges poden gaudir d’una bonificaci­ó del 20% en l’IBI.

«Busquem no sols incentivar l’adopció d’energies netes, sinó també fer costat econòmicam­ent als que opten per estes tecnologie­s amigables amb el medi ambient», declara Prades. «L’increment en les sol·licituds demostra que estes ajudes no sols promouen la sostenibil­itat ambiental, sinó que a més contribuïx­en al desenvolup­ament econòmic i al benestar», afegeix.

L’Ajuntament d’Onda impulsa altres bonificaci­ons fiscals per a fomentar l’ocupació i la inversió sostenible.

 ?? ?? La regidora de Tresoreria d’Onda, María Prades, en una reunió.
La regidora de Tresoreria d’Onda, María Prades, en una reunió.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain