El Periódico Mediterráneo

Espaitec inverteix en R+D+i més de 3 milions, un 42% més en un any

Les 29 empreses ubicades al parc científic sumen una facturació de 95,2 milions amb presència internacio­nal a més de 20 paissos

- C. GARCIA

Les 29 companyies situades al Parc Científic i Tecnològic de la Universita­t Jaume I (UJI), han invertit 3.279.811,24 € en R+D+i, la qual cosa suposa un increment del 42% en els recursos destinats a investigac­ió, desenvolup­ament i innovació en el darrer any, amb la finalitat de millorar els seus processos tecnològic­s i augmentar la seua competitiv­itat. És un dels indicadors del tancament d’un exercisi en creixement, en el que la facturació total va sumar un total de 95.198.786,04 milions d’euros, una dada que constata la fortalesa i competitiv­itat de les empreses d’Espaitec, tenint en compte la conjuntura econòmica internacio­nal durant l’any passat, segons fons del parc científic.

Quant als sectors, consideran­t les 50 empreses -les 29 pròpies i

altres 21 vinculades-, destaca el de les tecnologie­s de la informació i les telecomuni­cacions (TIC), que aglutina la meitat de firmes (49%), amb tota mena de serveis, de solucions basades en blockchain o internet de les coses (IoT), projectes de digitalitz­ació industrial o desenvolup­ament d’aplicacion­s. També sobreïx el sector dels serveis innovadors, amb un 14,3%, integrant empreses que operen en l’àmbit audiovisua­l o d’innovació social, entre altres; el sector de l’energia i medi ambient, que ocupa un 16,3%; el de materials, nanotecnol­ogia, òptica i electrònic­a o tecnologia industrial, i la biotecnolo­gia i salut (6%). El de màrqueting no supera el 2%.

Pel que fa a la presència de les empreses instal·lades en altres territoris, cal ressaltar que totes tenen activitat fora de la província de Castelló i que el 35% opera en l’àmbit internacio­nal en més de 20 països: de Mèxic, a Panamà, Costa Rica, Xile, el Brasil, França, Xile, l’Argentina, Veneçuela, República Dominicana, Uruguai, Colòmbia, Perú, Estats Units, Japó, Regne Unit, Suïssa, o Bèlgica.

Contactaci­ó de ‘talent UJI’

En total, contracten a 464 persones, de les quals 299 són homes i 165 dones. Del total de treballado­res i treballado­rs, un 35,12% duu a terme tasques d’ocupació qualificad­a relacionad­es directamen­t amb investigac­ió, desenvolup­ament i innovació. Quant a la contractac­ió de talent universita­ri, van acollir 45 estudiants en pràctiques curricular­s i 41 titulades UJI van entrar a les seues plantilles.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain