El Periódico Mediterráneo

100 dies a cop de Pantone ideològic

- LA RÚBRICA MARC ALBELLA Marc Albella es portaveu del PSPV a l’Ajuntament de Vinaròs David García es alcalde de Nules

Han passat 100 dies des de la moció de censura en què PP, PVI i Vox es donaven la mà (democràtic­ament) per a alçar Maria Dolores Miralles, del PVI, com alcaldessa Vinaròs. L’únic balanç que podem fer és que han retirat banquets feministes i LGTBIQ+ a canvi de pintar banderes d’Espanya a separadors de trànsit. Perquè no han fet res més.

Qualsevol persona que haja llegit la frase anterior, possibleme­nt, hage esbossat un somriure inquietant al vore aquest cúmul de fites. Però no, no és per a riure. Fa uns dies, justament sobre aquest tema, afirmava el següent: «Hem tingut l’oportunita­t que, en una mateixa ciutat, convisquer­en el violeta de la igualtat, l’arc de Sant Martí de la diversitat i el roig i groc de la nostra bandera. El nou govern local ha considerat que hi ha símbols de primera i de segona i que hi ha colors que han de tornar a l’àmbit privat de les persones i d’altres que s’han d’exaltar per damunt de tots».

No han sigut 100 dies de re-styling urbà. Parlem de 100 dies a cop de Pantone ideològic, on el nou tripartit ja ha llançat el seu leitmotiv: «Tu bandera en tu casa y nuestra bandera en la calle». Una frase que amaga un rerefons d’apropiació identitàri­a de la bandera que ens representa a totes i tots els espanyols, no només als seus votants. Si no també als del PSOE, a les feministes o als homosexual­s.

Per un territori i municipis integrador­s i transversa­ls. Orgullosam­ent socialista, gai, valencià i espanyol. elecciones europeas del 9 de junio: Coalición Existe. Estará encabezada por Tomás Guitarte, actualment­e diputado en las Cortes de Aragón, y de decenas de partidos independie­ntes y municipali­stas y de la federación de la España Vaciada (Soria ¡Ya!, Teruel Existe, Aragón Existe…). El programa electoral de la Coalición Existe incorporar­á medidas de vital importanci­a que afectan a Nules y a su ciudadanía relacionad­as principalm­ente con la agricultur­a y la legislació­n de Costas, además de una mayor participac­ión de los Ayuntamien­tos en la gestión de fondos europeos. CeN defiende que es positivo elevar a Europa los problemas que nos afectan, pues los grandes partidos han demostrado que están a otras cosas y que no se ocupan en resolver los problemas de nuestro día a día. Nosotros seguiremos defendiend­o Nules, siempre.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain