El Periódico Mediterráneo

Sorolla atrau més de 8.000 visites al Museu de Belles Arts

A causa de l’èxit d’assistènci­a la mostra es prorroga fins al pròxim diumenge A més, ja es pot adquirir el llibre-catàleg de l’exposició

- N. C.

L’exposició Sorolla i el renàixer de l’Escola Valenciana del Museu de Belles Arts de Castelló ha superat les 8.000 visites des de la seua inauguraci­ó a la fi del mes de gener. Per este motiu, i a causa de l’èxit d’assistènci­a, es prorroga la mostra fins al 28 d’abril.

La proposta expositiva fa un recorregut imbricat de temàtiques en el qual es posa en diàleg l’obra de Sorolla amb altres artistes. De fet, de les 84 obres que componen l’exposició, 34 són del mateix artista i la resta està formada per peces d’altres com Agrasot, Pinazo, Muñoz Degrain, Fillol, Ferrandiz, Cortina, Mongrell o Benedito.

Les obres exposades al Museu de Belles Arts de Castelló han sigut cedides pel Museu Sorolla, Fundació Bancaixa, Escola d’Artesans, Museu de Belles Arts de València, Museu Benlliure, Diputació de València i col·leccions particular­s.

D’altra banda, cal assenyalar

que ja està a la venda el llibrecatà­leg de la mostra, publicat per l’Institut Valencià de Cultura, que recull un exhaustiu treball de contextual­ització expositiva i acadèmica de l’obra de Sorolla i la d’altres artistes de l’època realitzat pel comissari Pérez Rojas.

En les seues més de 300 pàgines, a més de les reproducci­ons de

les obres exposades, l’autor dels textos aborda des dels inicis de Sorolla, passant la inquietud social de l’època, així com l’evolució de gèneres artístics com el retrat i altres referèncie­s com el món agrest, rural i urbà. Els exemplars d’este llibre-catàleg tenen un preu de 20 euros i es poden adquirir en la recepció del Museu.

 ?? Mediterrán­eo ?? La sala temporal del Museu de Belles Arts acull la mostra.
Mediterrán­eo La sala temporal del Museu de Belles Arts acull la mostra.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain