El Periódico Mediterráneo

Reformem la justícia

- MARIA FAJARDO Maria Fajardo és portaveu de Compromís per Vila-real i diputada provincial

Ahir, dilluns 29 d’abril de 2024, Pedro Sánchez, va anunciar que seguia al capdavant de la presidènci­a del Gobierno, després d’estar cinc dies reflexiona­nt sobre si «merecía la pena todo esto». I jo em pregunte si aquesta reflexió que ha fet i els actes que ha pres pagaran la pena, en termes democràtic­s, o serà, una volta més, una mà d’envit d’un hàbil jugador de pòquer.

El mateix dimecres que va eixir en premsa que la denúncia que havia interposat el pseudosind­icat ultradretà Manos Limpias havia estat acceptada per un jutge, Gabriel Rufián va preguntar a Sánchez, en seu parlamentà­ria, si seguia confiant en la justícia espanyola i ell va respondre que «a pesar de todo, sigo creyendo en la justicia». I ací està el quid de la qüestió.

Açò que ara viu el PSOE no és nou per a Compromís. El cas contra Mònica Oltra (un muntatge de lawfare de manual) es va executar per a destruir, no sols a ella, sinó a tot un moviment ideològic que al poder mediàtic, econòmic i jurídic de la dreta i la ultradreta espanyola els molesta, pel simple fet que va contra els seus interessos.

I fent hemeroteca trobem altres exemples com Vicky Rosell, Alberto Rodríguez, Pablo Iglesias o els moviments independen­tistes catalans on, fins i tot, han arribat a acusar-los de delictes de terrorisme.

El debat que s’ha d’obrir ara és: s’ha de reformar la justícia espanyola? Crec que sí. La justícia va passar de ser franquista una nit a alçar-se democràtic­a el matí següent. Els governs del PSOE de l’època no van tindre la valentia de netejar la judicatura i ara, en paguem les conseqüènc­ies.

El socialisme espanyol ha d’entendre que quan al poder no els convé, el seu partit passa a ser un enemic a abatre, com la resta. Benvingut el PSOE si per fi ha obert els ulls.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain