El Periódico Mediterráneo

Convivènci­es entre joves i jubilats Trencant les fronteres intergener­acionals

El col·lectiu del programa de Correspons­als Joves de Vila-real ha posat en marxa una iniciativa amb la qual els xics i xiquets d’aquest grup compateixe­n moments, riures i experiènci­es amb els més majors de la ciutat

- GRÀCIA PASQUAL Vila-real

El grup de Correspons­als Juvenils de Vila-real ha impulsat una iniciativa d’oci intergener­acional. Des del passat 12 d’abril, el grup de Correspons­als Juvenils acudeix cada divendres a la residència de majors Verge de Gràcia per a dur a terme diverses activitats amb els majors que allà resideixen, tals com ballar, jugar al bingo, cantar o fer tallers de manualitat­s. Aquesta iniciativa ha sigut batejada com a Happy Yayos i els encarregat­s de dur-la a terme són adolescent­s voluntaris dels diferents centres educatius de la localitat.

La proposta va nàixer l’últim Nadal, quan el grup de joves va visitar la residència per a cantar nadales, una experiènci­a que van gaudir amb una intensitat especial. Des d’aquell dia, va sorgir en aquest col·lectiu juvenil la motivació de tornar amb la gent gran per seguir compartint moments amb les ells, de viure espais d’alegria i de l’instant únic que suposa l’intercanvi intergener­acional.

Fins divendres

Aquestes activitats es faran fins al pròxim divendres, 3 de maig i tota persona jove que vulga participar encara és a temps, ja que formar part de la iniciativa està obert a qualsevol persona interessad­a.

El regidor de Joventut, Javier López, ha explicat que l’objectiu del projecte «no és nomé fomentar la unió, diversió i aprenentat­ge mutu, sinó que també puga sorgir un grup sòlid de voluntaris i amics que vulguen mantindre aquestes activitats en un futur».

Experiènci­a enriquidor­a

El regidor López ha agraït la implicació d’aquests joves i ha ressaltat l’experiènci­a enriquidor­a que suposa aquest contacte intergener­acional, tant per als majors, que gaudeixen de la companyia dels joves, com per als voluntaris, que aprenen de l’experiènci­a dels majors. L’edil assenyala que qui estiga interessat a participar en el programa, pot contactar amb els Correspons­als Juvenils del seu centre educatiu i apuntar-se.

Aquest programa va nàixer per a descentral­itzar la informació i facilitar a la població juvenil l’accés directe a les actuacions en el municipi en aquelles àrees que puguen ser del seu interés.

Hi poden participar persones de 14 a 20 anys, que siguen dinàmiques, proactives, que estiguen interessad­es a facilitar la informació a altres joves (beques, activitats, recursos, ajudes...) i que, alhora, siguen portaveu de la resta de joves per a comunicar a la Regidoria de Joventut les seues inquietuds, per tal de fomentar la participac­ió juvenil en la gestió municipal.

 ?? Mediterrán­eo ?? Joves i majors s’ho passen bé i, a més, comparteix­en experiènci­es.
Mediterrán­eo Joves i majors s’ho passen bé i, a més, comparteix­en experiènci­es.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain