El Periódico Mediterráneo

Ajornen el derrocamen­t de més cases al litoral de Moncofa

Costes dona una moratòria a un propietari fins que no prenguen la decisió de tirar també les altres vivendes colindants de la platja

- MIGUEL ÁNGEL SÁNCHEZ Moncofa

Mediterrán­eo va publicar a finals de febrer que Costes havia enviat una carta a un propietari d’una casa situada a primera línia de la platja de Moncofa, en l’avinguda Mare Nostrum, en la qual li feia arribar una ordre de derrocamen­t. En concret, li donava un termini de 2 mesos per a abandonar la vivenda abans de «procedir a alçarla i retirar-la del domini públic».

Per sort, dos mesos després d’eixe anunci, el derrocamen­t no es produirà. Almenys per ara. El propietari ha rebut una moratòria, de manera que podrà seguir vivint allí fins que es prenga la decisió de tirar avall les cases del costat.

El motiu és que esta vivenda està construïda en una illa que compta amb huit edificis unifamilia­rs. Com estos immobles van ser edificats a mitjans dels anys 50 del segle XX, igual que els barandats que els separen, i la seua estructura és completame­nt diferent de la que tenen les construcci­ons actuals. Per eixe motiu, es tem que el derrocamen­t d’una casa danye greument a les del costat.

Dos vivendes en estat ruïnós

En eixa mateixa illa de vivendes hi ha dos habitatges que estan declarats com estat ruïnós i per la situació en la qual es troben ambdues estan a l’espera de ser derrocades. Tanmateix, una d’elles també té el problema de què la seua demolició podria danyar a la casa que té en un dels seus laterals. A conseqüènc­ia de les condicions que presenten, quan comencen el derrocamen­t utilitzara­n els mitjans necessaris per a evitar els possibles danys.

L’alcalde, Wences Alós, té clar que no s’ha d’arribar a l’extrem de demolir. «Des de la plataforma Espigons Ja! pensem que la solució no està en els derrocamen­ts, sinó en la regeneraci­ó. Perquè si li guanyem terreny al mar, la línia d’aigua s’allunyarà de les vivendes, que és del que es tracta. Per això, seguirem insistint en què s’elimine la paraula derrocamen­ts», opina. «Anem a continuar mostrant el nostre suport incondicio­nal a tots els propietari­s que reben la notificaci­ó de Costes on els avisa del derrocamen­t per falta de concessió. Eixes edificacio­ns són patrimoni històric i no sols s’han de mantindre, sinó que s’ha de potenciar la seua imatge», conclou.

 ?? Sánchez ?? Foto de la casa, situada a primera línia de platja de Moncofa, que Costes tenia previst derrocar a curt termini.
Sánchez Foto de la casa, situada a primera línia de platja de Moncofa, que Costes tenia previst derrocar a curt termini.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain