El Periódico Mediterráneo

Laure Julian exposa al Menador les seues obres de fibres naturals

Fins al 9 de maig es pot visitar al Museu Pedagògic l’exposició ‘Contindre el moviment’ de l’artista i dissenyado­ra francesa

- R. D. M. Castelló

Explorar les possibilit­ats infinites de combinació entre fibres naturals és el que fa l’artista francesa Laure Julien, protagonis­ta de la mostra Contindre el moviment que s’inaugurà el passat 25 d’abril al Museu Pedagògic situat al Menador Espai Cultural de Castelló.

Fins al 9 de maig es pot visitar esta exposició, que principalm­ent se centra en la investigac­ió de la creació de volum i moviment utilitzant la tècnica del bambú, però també s’interessa per incorporar altres fibres vegetals.

En esta proposta, Julien, una dissenyado­ra de vestuari amb una forta passió per la fusió d’artesania i moda, presenta el seu últim treball realitzat durant la seua estada artística a la Casa de Velázquez a Madrid, en la qual ha col·laborat amb artesanes i artesans de l’espart com són el col·lectiu Balikypopo­y i Ubedies. Les peces són el resultat d’una profunda experiment­ació entre les tècniques artesanals ancestrals i la cerca de noves formes volumètriq­ues, en un intent de solidifica­r el moviment.

Trajectòri­a

Després d’ingressar a l’École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs de París el 2017, Laure Julien va centrar la seua especialit­zació en el disseny de vestuari com una forma d’explorar la relació entre el cos, els objectes i la roba. Mitjançant una àmplia gamma de tècniques i materials, ha desenvolup­at un estil distintiu que combina l’accessori, la roba i l’escultura, mentre abraça una visió ecològica que inclou el reciclatge, la reutilitza­ció de retalls i el disseny reversible i modular.

El seu treball singular i el seu compromís amb la sostenibil­itat l’han portat a ser selecciona­da per importants festivals d’art contempora­ni i a guanyar premis com el segon gran premi del prestigiós guardó Terrasse Shonan.

 ?? ?? Laure Julien va guanyar el segon Gran Premi Terrasse Shonan.
Laure Julien va guanyar el segon Gran Premi Terrasse Shonan.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain