El Periódico - Castellano

ENCREUAT

- ANNA M. GENÍS

HORITZONTA­LS:

1. Promotor de distraccio­ns. Que connecta prou bé. 2. Esbufec. Recollir en un lloc els cucs de seda endarrerit­s. 3. Aromatitza­r, ni amb or ni amb encens. Preservi el dret a la intimitat epistolar. 4. Un atribut de nassos. Força roins. Dins de la pista. 5. El que tenen en comú un grec, un txec i un suec. Unes que tenen molt mal humor.

6. Corda fluixa. Copia els moviments de l’ídol. Té una gran presència. 7. Dessecada per la falta de pluja. Decadència astral. Enmig d'uns pocs. 8. Deixar la marca en el paper. El millor remei en un llum. 9. Endolcidor­a de mató. Cercar arguments convincent­s. Mig mil·leni. 10. Tercer mes de l'any religiós jueu. Deixaré ben tocat de l'ala. 11. Copejades a la fruiteria. Covador de truites i salmons.

12. Agent que treballa en solitari. Masovera a casa del senyor feudal. Tanquen la finca.

VERTICALS:

1. Condemnéss­im a les penes eternes. Com més llarga, més pegaire. 2. L'os coxal. Llançada a l'aire a la recerca d'un receptor. 3. Línia gens prosaica. Involucra en el delicte. 4. La vuitena de Beethoven. Veremar. Cap de vampir. 5. Destaqui els elements remarcable­s. Colèrica.

6. Trajectòri­a de la bala. Turques que no embriaguen. 7. Surt al final del dibuix. Frase enunciada amb devoció. El metge només li fa visites de cortesia. 8. Llei que castiga a pagar amb la mateixa moneda. Aprofita els estius per atipar-se de llana. Una de cada. 9. Cançoneres. Capdavante­ra grega. 10. Crit de qui cau de mala manera. Quarts de tres. Murmurar de cara a la Meca. 11. Permet al músic mantenir la partitura a l'alçada adequada. Canal de regadiu. 12. L'arc més virolat. Qualitat gens bàsica.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain