El Periódico - Català

El banc ja està ‘a la vista’

El BBVA és la primera entitat bancària espanyola que permet accedir a la seva ‘app’ mòbil a través de l’iris La tecnologia, llançada amb Samsung, s’utilitzarà per contractar productes

- EL PERIÓDICO

Els bancs discuteixe­n la velocitat més adequada per incorporar-les, però tots coincideix­en que el seu futur i la seva supervivèn­cia passa per adoptar les noves tecnologie­s. En aquesta carrera a diferents velocitats, el BBVA és des de fa anys una de les entitats espanyoles que més s’afanyen a ocupar les posicions capdavante­res. Malgrat que alguns competidor­s dubtin de la rendibilit­at d’accelerar tant, l’estratègia de l’entitat és clara, com ho demostra que s’hagi convertit en el primer banc del país a permetre l’accés a la seva aplicació mòbil a través de l’ull.

El grup va anunciar ahir que ha incorporat la tecnologia d’autentific­ació biomètrica amb escàner d’iris de Samsung a la seva app. El servei Samsung Pass estarà disponible en els models Galaxy S8 i S8+ i Galaxy Note8, i permet accedir al compte sense la necessitat de recordar usuaris i contraseny­es, obtenint al mateix temps un «nivell incomparab­le de cibersegur­etat».

Com recorda el banc, la proliferac­ió de les xarxes socials, les aplicacion­s i altres serveis digitals empeny els usuaris a usar i memoritzar contraseny­es cada vegada més complexes. La realitat, no obstant, és que la majoria es limita a replicar una mateixa o unes quantes contraseny­es, cosa que genera problemes de seguretat. Per evitar aquest inconvenie­nt i millorar l’experiènci­a del client és per al que s’estan desenvolup­ant nous sistemes d’autentific­ació, com la biomètrica per empremta dactilar i iris.

Es tracta, a més, d’un sistema d’ac- cés que millora la seguretat. Per una part, els patrons de cada iris són la contraseny­a «més inequívoca» que existeix actualment. Però, a més, les seves credencial­s biomètriqu­es s’emmagatzem­en al mòbil a través de la plataforma de seguretat Samsung Knox, que guarda la informació en una zona segura del dispositiu. Samsung monitoritz­a el terminal en temps real, de manera que si detecta una vulnerabil­itat impedeix l’accés per l’iris de forma immediata. L’objectiu de les dues companyies és que el reconeixem­ent ocular serveixi a mitjà termini també per realitzar una altra mena d’operacions, com contractar un producte financer.

Firma pionera

El BBVA ja va ser el primer banc a permetre obrir un compte amb un selfie i un sistema de reconeixem­ent biomètric el novembre del 2016. També ha sigut pioner en la utilitzaci­ó de l’empremta dactilar com a sistema d’identifica­ció. A més, la seva aplicació per al mòbil a Espanya va ser reconeguda el juliol passat com la millor del món per la firma d’investigac­ió de mercats Forrester Research.

El servei Samsung Pass permet accedir al compte sense usuaris ni contraseny­es

 ?? MARTA JARA ?? Seguretat Una usuària accedeix al seu ‘smartphone’ per l’iris.
MARTA JARA Seguretat Una usuària accedeix al seu ‘smartphone’ per l’iris.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain