El Periódico - Català

El PDECat va a la deriva

-

Puigdemont segueix vivint en la seva realitat virtual i pensa que la seva participac­ió, com a cap de llista d’un nou invent, recollirà el vot de gran part de l’independen­tisme català. Amb aquest moviment esborra de l’univers polític el PDECat, que deixarà de visualitza­rse, davant la resta de formacions que reforcen les seves sigles en un moment en què Catalunya es juga el seu futur.

Crec que comet una gran equivocaci­ó que deixarà el seu partit al límit de la desaparici­ó definitiva. ¿Junts amb qui? El cert és que, sense dir-ho obertament, la resta de partits s’han començat a desmarcar de Puigdemont, critiquen la seva falta de previsió i reconeixen que no estaven preparats per materialit­zar la república catalana ni comptaven amb una majoria social que recolzés el procés.

ERC se sent amb força per guanyar i, a part de la posada en escena d’una aparent coordinaci­ó, el que desitja és aniquilar un partit moribund i apropiar-se un espai independen­tista que li pot donar amb claredat l’hegemonia política a la Generalita­t.

Penso que Puigdemont s’ha equivocat i que ni tan sols compta amb tots els membres de la seva pròpia formació. D’aquí poc temps es resoldrà l’enigma però, de qualsevol forma, el govern que surti de les eleccions haurà d’acatar la llei i treballar per solucionar, d’una vegada per sempre, un encaix còmode i realista de Catalunya i la resta de territoris dins de l’Estat espanyol. És un desig majoritari de la ciutadania.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain