El Periódico - Català

Les comissions ultraràpid­es no seran totes gratuïtes

- P. ALLENDESAL­AZAR

Les imminents transferèn­cies bancàries ultraràpid­es –en un màxim de 10 segons– no seran gratuïtes per a tots els clients, com havia donat a entendre el sector financer en un primer moment. Les entitats fixaran un preu per aquest nou servei, si bé a alguns clients se’ls bonificarà el pagament en funció de la seva vinculació amb el banc, com ja passa amb les transferèn­cies tradiciona­ls.

«El preu que apliquin els bancs pel nou servei dependrà de cada entitat. És la política comercial de cada banc, sota un esquema d’elevada competènci­a en el sector, la que portarà a establir el preu del nou servei», va explicar José Luis Martínez Campuzano, portaveu de la patronal bancària AEB.

A partir de dimarts que ve, el servei estarà disponible entre bancs espanyols i a entitats d’altres països europeus per un màxim de 15.000 euros. No tots els bancs, això sí, permetran fer-ho des del primer moment. A manera de prova, CaixaBank va ser ahir la primera entitat a fer una transferèn­cia en cinc segons a un compte de l’Erste Bank, entitat en la qual participa a Àustria.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain