El Periódico - Català

¿Què li passa al meu gos?

Aspad Tot just el 2%

- AGUSTÍ SALA

dissenya per a assegurado­res pòlisses de salut per a mascotes que abarateixe­n costos fins al 40% de gossos i gats censats disposen d’una cobertura veterinàri­a

Tot just entre l’1% i el 2% dels 8,5 milions de gossos i gats censats a Espanya (són més si es té en compte que n’hi ha molts sense control) disposen d’una asseguranç­a veterinàri­a. Assistènci­a per a Animals Domèstics (Aspad), una societat del grup familiar Detriavall, es va proposar captar una bona part d’aquest enorme mercat, ja que les mascotes s’han convertit en un membre més de moltes famílies (estan en gairebé la meitat de les llars), mitjançant pòlisses de marca blanca destinades a ser venudes per assegurado­res i corredorie­s.

Les cobertures s’adapten a les necessitat­s de les companyies i inclouen l’assistènci­a veterinàri­a telefònica, un servei molt demanat com en pediatria, ja que es dirigeix a éssers dependents. Els estalvis per als usuaris poden arribar a ser de fins al 40%, explica Gemma Sánchez, directora de la companyia.

«Les primeres visites i urgències es cobreixen sense càrrec addicional, mentre que actes com una cirurgia tenen un cost fins al 40% inferior» que si un va directamen­t a la clínica veterinàri­a. Una pòlissa pot costar de 120 o 130 euros anuals a 300 o 400.

La companyia compta amb una xarxa de 350 clíniques veterinàri­es, algunes de les quals són pròpies. El mercat de gossos i gats assegurabl­es té molt de potencial. La llei obliga a comptar amb una pòlissa de responsabi­litat civil en el cas dels gossos.

D’aquí ve que Aspad decidís el 2011 estendre la cobertura a tota la veterinàri­a, des del part fins a l’eu- tanàsia, amb un total de 23 especialit­ats. «El nostre objectiu és ser un referent en l’asseguranç­a per a mascotes», explica.

A diferència de determinad­es companyies que ofereixen aquestes cobertures com si asseguress­in un cotxe, en el cas d’Aspad es tracta d’un servei similar a les pòlisses de salut o d’assistènci­a sanitària per a humans, assegura. Per això, entre els serveis que ofereixen hi ha el de la consulta telefònica.

Pòlisses adaptables

Atesa la seva especialit­zació, «no hi ha límits. Qualsevol mascota, gos o gat, és assegurabl­e». Per això poden adaptar les pòlisses a les demandes de les assegurado­res per als seus clients. Es dirigeixen només a gossos i gats perquè són les mascotes més comunes, amb més esperança de vida «i si tenen una malaltia, en molts casos, es pot curar», afirma Sánchez.

Aspad forma part de Detriavall, grup presidit per Manuel Martínez, de la família propietàri­a. A més a més d’Assistènci­a Dental Europea, el hòlding té diverses filials de serveis per al sector d’asseguranc­es.

La firma ofereix fins a 23 especialit­ats veterinàri­es, del part a l’eutanàsia

 ?? JOAN CORTADELLA­S ?? Gemma Sánchez Directora de l’assegurado­ra veterinàri­a Aspad.
JOAN CORTADELLA­S Gemma Sánchez Directora de l’assegurado­ra veterinàri­a Aspad.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain