El Periódico - Català

Da Vinci

És un dels famosos que ha admirat l’oli ‘Salvator Mundi’

- EL PERIÓDICO

Christie’s va subhastar dimecres passat l’últim quadro de Leonardo da Vinci que estava en mans privades (la resta es troba en museus). El magnat rus Dmitri Ribolovlev, el propietari del club de futbol del Mònaco, es va desprendre de Salvator Mundi per poder fer front a un divorci milionari i ara aquesta peça té un nou propietari anònim que va licitar per telèfon i que n’ha pagat 450,3 milions de dòlars (382 milions d’euros) en la subhasta realitzada per Christie’s a Nova York, xifra que l’ha convertit en l’obra més cara de la història.

Però abans que el petit oli, que mostra Jesucrist com a salvador del món, passés a noves mans, Christie’s el va exposar i va decidir gravar les reaccions de les persones que van anar a veure-la al Rockefelle­r Center de Nova York. Una de les 4.500 persones que es van plantar en semipenomb­ra davant del quadro va ser l’actor i activista mediambien­tal Leonardo DiCaprio.

La cara de sorpresa de l’actor, amb una gorra fosca, apareix en el vídeo que ha fet la sala de subhastes amb algunes reaccions del públic. I és que resulta que Leonardo DiCaprio deu el seu nom precisamen­t a l’artista italià. La seva mare va decidir posar-li aquest nom perquè estava admirant una obra del geni del renaixemen­t a la galeria dels Uffizi a Florència quan va sentir la primera puntada del seu fill.

COL·LECCIONIST­A DiCaprio és amant de l’art. Posseeix obres de Picasso, Salvador Dalí, Takashi Murakami, Sarah Lucas, Ed Ruscha i Elisabeth Payton. L’intèrpret d’El renacido és habitual a la fira d’art més famosa del món, Art Basel, i ha estat al capdavant de l’Art + Film Gala del Museu d’Art de Los Angeles. Dos operaris col·loquen l’oli ‘Salvator Mundi’, de Leonardo da Vinci. L’actor Leonardo DiCaprio, davant l’obra. Times,

 ?? CHRISTIE’S ??
CHRISTIE’S
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain