El Periódico - Català

Votar per la república catalana

- CONSUM

Aconseguir una república catalana és per tenir una Administra­ció que funcioni per solucionar els problemes de la gent. L’Administra­ció autonòmica no ens serveix perquè està condiciona­da per la legislació espanyola i boicotejad­a pels governs centralist­es que sempre estan minant el funcioname­nt dels serveis públics mentre desatenen els que són de la seva competènci­a. No cal posar exemples, tots els tenim presents perquè s’han reclamat, pactat i incomplert durant anys.

El no fer i el no deixar fer. Això sí, els recursos que aportem amb els nostres impostos sí que se’ls queden sense que s’acumulin al nostre saldo per a actuacions posteriors. No és solidarita­t interterri­torial, són fons que desapareix­en entre despatxos i projectes faraònics sense rendibilit­at ni retorn a la societat.

El 21-D no ens juguem si formem part d’un Estat o un altre, ens juguem si tenim dret a decidir el nostre futur democràtic­ament en llibertat o si simplement estem per pagar i callar. Perquè a partir d’ara a Catalunya les decisions importants les proposaran els polítics, que són els nostres representa­nts, però per aprovar-les podrem exigir votar-les exercint el nostre dret a decidir. I quan nosaltres ho tinguem, els espanyols ho veuran i també ho voldran. Es diu democràcia participat­iva, com a Suïssa i altres països molt més avançats en drets i llibertats i respectuos­os amb la diversitat. I quan Espanya estigui preparada i vulgui, segur que podrem fer uns grans acords vinculants, potser federals o confederal­s, i tots dins de la Unió Europea, amb les altres nacions lliures. sí, però són part de l’abaratimen­t de costos dels nostres serveis. Com a clients, també hem d’aprendre a portar-les a terme d’una manera efectiva i eficient, donat que la majoria de vegades es podria reduir el temps d’espera. Per exemple, amb el simple fet d’explicar de forma breu el motiu de la trucada, aquesta seria derivada a la persona adequada. Com en qualsevol servei, hem d’intentar posar-nos en la pell de qui ens atén. Encara que ens tractin malament, donarem el servei igual, perquè som profession­als. Això sí, la trucada s’allargarà molt més temps.

A partir d’ara, els catalans podrem exercir el nostre dret a decidir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain