El Periódico - Català

Independèn­cia bona per a tothom

-

És bo ser optimista, cal ser-ho amb la perspectiv­a d’un futur millor. No obstant, hem d’analitzar l’embolic en què estem ficats. Poca comprensió de les nostres aspiracion­s podem esperar del món si no aconseguim convèncer els més pròxims, com són els catalans unionistes. No em refereixo als seus dirigents polítics, que els seus interessos són d’àmbit nacional i poc els preocupen els problemes de Catalunya si no és per obtenir més vots a la resta d’Espanya.

A aquests catalans se’ls ha de fer pedagogia perquè entenguin que la independèn­cia ens beneficia a tots per igual, econòmicam­ent i administra­tivament. Ja hi ha altres nacions que, malgrat ser petites, disfruten d’un benestar econòmic i social reconegut. Com més a prop del ciutadà estigui l’Administra­ció, més efectiva i controlabl­e és. Imaginin-se quina educació i sanitat tindríem només amb la partida dedicada a l’exèrcit. Haurem d’admetre que no són l’enemic a derrotar, són els conciutada­ns amb qui haurem de conviure.

¿Què hi guanyaríem aconse- guint la independèn­cia si la meitat de catalans no hi estan d’acord? Ningú ha de cedir els seus drets. Tots tindrem l’opció d’expressarn­os en la nostra llengua, com sempre. Continuare­m cobrant les nostres pensions, ja que les rebem dels qui treballen. No ens deixem enganyar, no hi perdrem res i hi guanyarem molt. Per això es vol el canvi, i junts ho aconseguir­em.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain