El Periódico - Català

Era Márquez 2.0

El nou Marc no té pressa per tancar el seu 7è títol, tot i que voldria fer-ho davant els seus caps japonesos

- EMILIO Pérez de Rozas MOTEGI Enviat especial

Només queda rematar la feina. Una vegada més, el català Marc Márquez (Honda) arriba amb possibilit­ats de coronar-se en el triplet de Japó-Austràlia-Malàisia. Abans, mantindria el seu eslògan enganxat a la cúpula de la seva Honda: porta gran

o infermeria. Això s’ha acabat. S’ha acabat perdre l’únic títol gran que ha perdut (2015) i al comprovar, en la seva pròpia pell i en la pell de cuir de rivals com, abans, Jorge Lorenzo i, ara, il professore Andrea Dovizioso, que, sovint, un segon, un tercer o un quart són or, platí, llorer, la corona.

«Continuo arriscant, perquè sense risc és impossible guanyar set carreres i pujar cinc vegades més al podi en 14 grans premis, ¿oi? Però arrisco amb més cap i quan intueixo que tinc tots els trumfos. O gairebé», explica Marc Márquez, de 25 anys, abans d’afrontar la primera pilota de partit demà (07.00 hores de diumenge, Movistar MotoGP TV) a Motegi, el circuit ideal per a Andrea Dovizioso i Ducati.

«El meu cap ha canviat per millorar», reconeix el Márquez 2.0. «Ara he de sentir-ho abans d’intentar-ho i això era el que no sabia detectar abans quan, simplement, era o tot o res. Un segon lloc tenia gust de derrota. Ara, com ha passat avui (per ahir), ni m’enfado quan li demano cinc vegades a Santi (Hernández, el seu enginyer) sortir amb la pista molla i em diu que ‘¡ni parlar-ne! i no insisteixi­s, perquè no sortiràs’. Venen tres carreres seguides i una lesió ens complicari­a el títol».

A Márquez, que demà serà campió si queda per davant de Dovizioso (entre moltes altres fórmules), li fa molta gràcia (amb la boca tancada, és clar) sentir dir a col·legues seus com Àlex Rins, Maverick Viñales o el mateix Dovi, que «la millor virtut del Marc és que és molt regular». «Sí, sí, això és un gran elogi... però si acabes al podi sempre, pots ser molt regular acabant cinquè, sisè i setè i amb aquests resultats seria impossible lluitar pel títol».

EL FAVORIT ÉS ‘DOVI’ / Del que no hi ha dubte és que el pàdoc es manté atònit davant el nou Márquez, ja que tothom insisteix que la millor moto (de llarg) és la Ducati. Per això Aleix Espargaró, un pilot murri

que Aprilia està malgastant, creu que «Motegi li va massa bé a Dovi i a la Demosedici per creure que el Marc pot guanyar el títol aquí».

També el pilot italià, que ahir va aconseguir el millor crono (Márquez va quedar quart, a només 0.140 segons del subcampió italià), va reconèixer que, a Motegi, es veu «favorit, ho admeto i aquest primer assaig ho demostra, però tots sabem que els divendres no són reals».

CANVI DE CÀMERES / La realitat és que Márquez ja és el puto amo de MotoGP. «És l’efecte sorpresa permanent. Pot guanyar de qualsevol manera, pot convertir una de salvada en el més vist del gran premi. És més, el Marc, que ens ajuda tant, tant, tant a divulgar i promociona­r el nostre esport, també ens obliga, cada dissabte a la nit, a canviar diverses càmeres de lloc en el circuit perquè, analitzant els entrenamen­ts, variem la visió que teníem de la carrera», diu Manel Arroyo, responsabl­e de Dorna TV.

I és que els ulls del món no volen perdre’s ni una de sola de les accions «siderals», que diu Izaskun Ruiz, de Movistar MotoGO TV, fabrica el nou rei.H

 ?? Motegi (Japó). ?? El català Marc Márquez (Honda), en la segona sessió d’entrenamen­ts d’ahir, a
Motegi (Japó). El català Marc Márquez (Honda), en la segona sessió d’entrenamen­ts d’ahir, a
 ??  ??
 ?? ALEJANDRO CERESUELA ??
ALEJANDRO CERESUELA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain