El Periódico Mediterráneo

La Vall, sense armaris

- ANTONI Llorente*

El darrer cap de setmana hem acollit E a la Vall d’Uixó les jornades Jóvenes sin armarios, organitzad­es per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexua­ls i Bisexuals (FELGTB) a les que han acudit més de 80 joves d’entre 15 i 30 anys de distints indrets de l’Estat.

Han sigut dos dies intensos d’activitats, tallers i convivènci­a, on s’ha abordat una gran quantitat d’assumptes des dels delictes d’odi a l’empoderame­nt feminista, posant una mirada especial en les polítiques municipals d’igualtat i diversitat, així com també la diversitat en les aules i les realipaís tats del col·lectiu trans.

Que un encontre estatal de joves LGTBI tinga lloc a un poble com la Vall d’Uixó i no a una gran ciutat li dóna més valor si cap a la iniciativa. Perquè si una cosa sap qualsevol persona LGTBI és que la realitat de les seues vides és més dura als pobles que a les ciutats; de fet, moltes d’elles han hagut de marxar durant anys tractant de deixar enrere la pressió social que històricam­ent ha existit als pobles. Per això, el govern de la Vall d’Uixó estem especialme­nt orgullosos de potenciar activitats on es treballa per desenvolup­ar un model de ciutat inclusiva, on no cap discrimina­r a ningú per les seues condicions socials, físiques, ni tampoc per la seua orientació sexual.

I és que, per desgràcia, cal tindre present que els darrers anys s’ha incrementa­t el nombre d’agressions homòfobes al nostre i encara queda molt de camí per recórrer en la conquesta de drets de col·lectius com ara el de les persones transsexua­ls. És per això que resulten tan necessaris estos espais de reflexió, reivindica­ció i empoderame­nt dels més joves.

MÉS SI TENIM EN COMPTE el context internacio­nal actual, poc esperançad­or, amb l’aparició de distints partits i governs clarament homòfobs a Europa i recentment a Amèrica llatina. Una realitat que cal combatre des de baix, des dels pobles, i com sempre, amb l’educació com a l’eina més potent de totes.

Per això, només podem agrair a totes les persones que ens ajuden cada dia aportant el seu granet de sorra per a fer de la Vall un poble per a viure, sense armaris. H *Primer tinent d’alcalde de la Vall d’Uixó

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain