La Vanguardia (1ª edición)

Obrir diumenges

-

El centre comercial La Roca Village, en el seu primer diumenge d’obertura després d’haver estat nomenat municipi turístic, ha tingut una gran acollida de visitants, un augment de les vendes i, en definitiva, tots contents i satisfets (“Èxit del diumenge de botigues obertes a La Roca Village”, Viure, 28/IV/2014).

L’únic que no està content sembla que és el Govern de la Generalita­t, que ja ha anunciat que vol recórrer contra aquesta mesura oberturist­a del seu Ajuntament. Em fa l’efecte, evidentmen­t és una opinió, que el nostre Govern i la conselleri­a coresponsa­ble tenen altres problemes més importants per solucionar que anar a perseguir els botiguers que d’alguna manera volen créixer, crear llocs de treball i, a més, incremen- tar l’economia del país. Però es veu que fins i tot això necessita el vistiplau del Govern i que es contradiu amb la imatge de país modern, europeu que s’emmiralla en el nord del continent.

Recórrer aquesta obertura dominical ens ensenya que el Govern està més pendent d’un grapat de vots de botiguers ancorats en el passat que de l’economia de mercat, de la qual tant fa veure que està a favor, però a la qual realment posa totes les traves que pot a favor del corporativ­isme i del proteccion­isme, que ja fa molts anys que ha passat a la història i que no aporta res a un país amb un 24% d’atur.

RAMON RIU CODINACH Subscripto­r Manlleu

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain